איציק שמולי<br>קרדיט: פלאש90, מרים אלסטר
איציק שמולי קרדיט: פלאש90, מרים אלסטר

הצעת החוק "שדה דב" אותה יזמו חברי הכנסת איציק שמולי (המחנה הציוני) ובצלאל סמוטריץ’ (הבית היהודי) ועליה חתומים מעל ל-70 ח"כים מכלל סיעות הבית, אושרה היום (ד’), היום האחרון לכנס החורף של הכנסת, פה אחד במליאת הכנסת, בתמיכת 73 חברי כנסת בקריאה שניה ושלישית ונכנסה לספר החוקים של מדינת ישראל. במהלך השבוע האחרון קודמה הצעת החוק במהירות בוועדת הפנים של ח"כ דודי אמסלם (ליכוד), זאת לאחר המתנה של מספר חודשים על מנת לתת לממשלה ובעלי הקרקע את האפשרות להגיע לפשרה.

 

הצעת החוק קובעת כי כל עוד משמש שדה התעופה דב הוז להמראות ונחיתות לתעופה צבאית, תימשך בו גם התעופה האזרחית. שדה התעוה האזרחי יועבר למסוף זמני בחלק הצבאי של שדה התעופה, כאשר הצעת החוק קובעת כי המינה תחל בהעברת המבנים באופן מידי ותסיים את המעבר לא יאוחר מ-1 בדצמבר 2017. שדה דב ימשיך לתת שירות עבור התעופה האזרחית עד ליציאת השדה הצבאי משדה דב בשנת 2019. בנוסף, הצעת החוק קובעת כי המדינה תעניק פיצויים לבעלי הקרקע בגין שימוש במקום לצורך התעופה האזרחית, שיחושב על פי הוראת פרודת הקרקעות והחוק לתיקון דיני הרכישה לצורכי ציבור.

 

כאמור, בחודשים האחרונים עיכבו יוזמי הצעת החוק את קידום ההצעה כדי לאפשר לנציגי המדינה ולבעלי הקרקע לבוא בדברים ולהגיע להסכמות. כידוע, בעלי הקרקע עמדו בסירובם ודרשו את פינויו המוחלט של השדה האזרחי. לפיכך, הודיעו חברי הכנסת כי יקדמו את הליך החקיקה באופן נמרץ מאוד.

 

ח"כ איציק שמולי (המחנה הציוני): "בזכות מאמצים רבים של ראש העיר אילת ויו"ר ההסתדרות, אבי ניסנקורן, הצלחנו ברגע האחרון לגייס את כל הכנסת, כדי להוריד את החרב מהצוואר של אילת והפריפריה. אני מאמין ומקווה שבעלי הקרקע יצליחו בסופו של דבר לקדם את התכניות במקום, אבל השדה יוכל להתפנות רק כשתהיה חלופה. עד אז לא ניתן לרסק את הפריפריה עבור מגדל פאר מול חוף הים בתל אביב".

 

ח"כ בצלאל סמוטריץ’ (הבית היהודי): "הבטחנו - קיימנו! שדה התעופה שדה דב ישאר במקומו עד לפינוי השדה הצבאי. בזמן הזה על המדינה למצוא תחליף מספק לשדה התעופה שישאיר את נתיב האויר פתוח ויהווה פיתרון קבע עבור תושבי הפריפריה."

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש