דיון טעון התקיים היום בוועדת הבריאות של הכנסת, בנושא הסכסוך בין מגן דוד אדום לאיחוד הצלה. הדיון נערך ביוזמת חברי הכנסת נחמן שי, ג’מאל זחאלקה, אורי מקלב וטלי פלוסקוב. במהלכו פרש המשנה למנכ"ל משרד הבריאות, פרופ’ איתמר גרוטו, מזכרי הבנות בין שני הגופים שיזם משרד הבריאות, בהם אמור להתקיים מוקד אחד שתפקידו להפעיל כוננים משני הארגונים, בפיקוח משרד הבריאות.

 

מנכ"ל מד"א, אלי בין, טען: "אסור שמידע המגיע למד"א ידלוף לגורמים אחרים. יש חיסיון. כשם שכוננים מזק"א ומעשרות ארגונים אחרים מתעדכנים על ידינו באמצעות אפליקציה סלולרית שמד"א מרכזת, כך גם על מתנדבי איחוד הצלה לפעול באמצעות האפליקציה. יש פה תכנית אסטרטגית שבנתה איחוד הצלה כדי לחסל את מד"א ולפגוע בתורמים שלה. מד"א זו לא כנופיה, אנחנו פועלים על פי הנחיית רשויות המדינה".

 

מנכ"ל איחוד הצלה, משה טייטלבוים: "לא ייתכן שיימנע מרופא או מפרמדיק להציל חיים, רק בגלל שאלי בין וחבורתו לא מאפשרים לו לעשות את זה. עניין האפליקציה הוא אחיזת עיניים, היא לא עובדת והמידע מועבר בה באופן חלקי בלבד. מצאנו מענה לכל בעיות אבטחת המידע, משרד הבריאות אישר את הנהלים שלנו". נשיא איחוד הצלה, אלי ביר: "האפליקציה היא דרך לחסל אותנו ולקחת מאיתנו את רשימת המתנדבים".

 

יו"ר הוועדה, ח"כ אלי אלאלוף: "באווירה כזאת אין סיכוי שתשתפו פעולה, אבל אין לכם ברירה. אתם מסכנים כך נפשות. חברי הוועדה יכינו תוך 3 חודשים הצעת חוק שתסדיר אחת ולתמיד את העבודה של שני הגופים, ובמקביל משרד הבריאות ינסה למצוא פתרון אשר יוצג לוועדה מיד אחרי פסח. המלחמה ביניכם מחלישה את המדינה, לא פחות. תפסיקו להאשים זה את זה ותגיעו להבנה הדדית".

 

ח"כ נחמן שי ציין: "המצב חמור משחשבתי". ח"כ אורי מקלב: "לא נוח לי בדיון הזה, אנחנו רוצים לראות את הארגונים האלה פועלים יחד בהרמוניה". ח"כ טלי פלוסקוב: "נדהמת לגלות שיש בכלל תחרות בין הגופים האלה". ח"כ משה גפני: "הסאגה הזאת צריכה להסתיים. כולם כאן עושים עבודת קודש ולכל אחד יש את המקום שלו".

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש

  • 3
    בדיוק בנושא הזה

    לא מזמן היתה כתבה בטלוויזיה, לא מחמיאה... מקווה ששני גופי ההצלה האלה יפנימו את חשיבותם בהצלת חיים ומה שהם עושים כל השנה, העשייה המבורכת, וינטשו את המחלוקות והריב ביניהם, ויפה שעה אחת קודם.
    למעבר להודעה בפורום לחץ כאן

    • דוד 10
    • 20/03/2017 16:45
  • 2
    לא כל ריב בין יהודים נחשב כמלחמת

    יהודים. לא צריך להגזים בהגדרה הזאת, ריב בין שני גופי הצלה וזהו. עם כל הכבוד הרב שאני רוחש לך דוד.
    למעבר להודעה בפורום לחץ כאן

    • liron1006
    • 20/03/2017 16:37
  • 1
    מלחמת היהודים בהתגלמותה

    במקום ששני הגופים החשובים האלה ישנסו מותניים ויעזרו ביחד על מנת להציל ולהעניק טיפול למי שצריך, הם רבים ביניהם. איזה אבסורד...
    למעבר להודעה בפורום לחץ כאן

    • דוד 10
    • 20/03/2017 15:52