יום המסחר בבורסה בתל אביב, שהתאפיין בתנודתיות, ננעל במגמה מעורבת עם יציבות במדדים המובילים, שעה שהשווקים נערכים להעלאת ריבית בארה"ב בשבוע הבא וממתינים לדוח התעסוקה ביום ו’. מניות הפארמה בולטות היום בירידות בתגובה לציוץ חדש של טראמפ בנוגע להורדת מחירי התרופות. בשעה זו נרשמת יציבות בניו יורק ומגמה מעורבת בבורסות באירופה בהמשך לנעילה מעורבת הבוקר באסיה.
מחזור המסחר המקומי הסתכם בכ-1.3 מיליארד שקל, כאשר מניות הפארמה טבע , מיילן ופריגו מרכזות את המחזורים הגדולים ביותר בבורסה בירידות. כמו כן בלטו במחזורים ניכרים מניות הבנקים פועלים , לאומי ומזרחי טפחות לקראת פרסום הדוחות. ת"א-35 ות"א-125
מניות תדיראן הולדינגס הובילה את העליות בקרב מניות ת"א-125. כמו כן בלטו בירוק רדהיל שהודיעה על פסיקה בארה"ב לטובת שותפתה לשיווק תרופה למחלות בדרכי העיכול, לוינשטין נכסים על רקע פרסום הדוחות הרבעוניים, אופקו, קומפיוג’ן וגב ים . מנגד, ביוטיים הובילה את הירידות ובעקבותיה מיילן , מנקיינד שאיבדה כבר 30% מערכה ב-3 ימי המסחר הקודמים, סרגון , טבע ומזור רובוטיקה.
מחוץ לת"א-100, מניית מיי סייז זינקה בעקבות הדיווח על תחילת שלב התכנון לקראת הקמת חברה בת בפולין. גם ארנה גרופ טסה בתגובה למו"מ למכירת קניוני החברה באשדוד ובנהריה בכ-805 מיליון שקל, וקבלת הצעה נוספת ממוטי בן משה ב-840 מיליון. נבידאה המשיכה גם היום במומנטום החיובי שהחל מאז מכירת הזכויות על תרופת הדגל בצפון אמריקה, ואילו פריון צנחה בעקבות פספוס התחזיות.
המשקיעים עוקבים השבוע אחרי היומן הכלכלי בארה"ב, שיהיה עמוס בנתוני מקרו חשובים ובראשם דוח התעסוקה ביום שישי. על פי התחזיות, צפוי הדוח להצביע על תוספת של 190 אלף משרות בחודש שחלף. מחר יתפרסם דוח התעסוקה ADP המקיף רק את המגזר הפרטי ומספק תחושה מוקדמת לגבי נתוני התעסוקה. נתוני מקרו טובים לאורך השבוע יחזקו את הציפיות להעלאת ריבית במרץ ויתנו רוח גבית לדולר, גם למול השקל. כמו כן, ביום חמישי תתפרסם החלטת הריבית והודעת המדיניות המוניטרית של הבנק האירופי המרכזי.
בהראל פיננסים צופים העלאת ריבית ראשונה השנה בארה”ב ביום רביעי הבא. עם זאת, למרות עליית הריבית המוקדמת, עפר קליין עדיין לא בטוח שהפד יוכל להעלות ריבית יותר מפעמיים השנה. בישראל, מעריך קליין, הגורמים המבניים ממשיכים לתמוך בהתחזקות מתונה של השקל.
מניות הפארמה והביוטק בלטו היום כאמור בירידות בעקבות ציוץ של נשיא ארה"ב טראמפ על הורדת מחירי התרופות. טראמפ רמז בטוויטר כי הוא עובד על שיטה חדשה להגביר את התחרות בתעשיית התרופות ולהפחית את התמחור, אך לא פירט.
הזדמנות ישראלית הודיעה הבוקר כי היא רוכשת זכויות בנכסי נפט בצפון דקוטה, ארה"ב, ביחד עם חברת רדיאן. לפי מזכר ההבנות שנחתם, בתמורה לכ-73% מהזכויות בשטח כולל של כ-6,400 אקר ישלמו השותפות הישראלית והחברה האמריקנית כ-3.5 מיליון דולר, ויחזיקו בנכסים בחלקים שווים.
עדיין בתחום האנרגיה, חברת שפיר הנדסה שוקלת להיכנס לתחום חיפושי הגז הטבעי. לפי דיווח בבלומברג, בחברה שוקלים להגיש הצעה במכרז לקידוחי נפט וגז ב-24 הבלוקים החדשים שנפתחו לחיפושים במים הכלכליים של ישראל. לפי ההערכות, שפיר, שאין לה מומחיות בתחומי האנרגיה, תידרש למצוא שותף עם מומחיות על מנת להתקדם הלאה עם הצעה פוטנציאלית.
בתגובה לדיווחים שפורסמו בתקשורת בנוגע להצעות לרכישת הקניונים באשדוד ובנהריה, ארנה גרופ מסרה היום כי היא מנהלת מו”מ עם ריט 1, אף שהתקבלה הצעה גבוהה יותר. ההצעה של ריט 1 עומדת על 805 מיליון שקל עבור שני הקניונים, ואילו ההצעה הנוספת, בסך של 840 מיליון שקל, הגיעה לפי הדיווחים מרבוע נדל"ן של מוטי בן משה.
אלה פריד, אנליסטית בכירה בלאומי שוקי הון, פרסמה התייחסות נרחבת לדוחות אורמת טכנו ולאפיון הרוכש הפוטנציאלי בעסקת המיזוג המתגבשת: "אורמת בדרך לאקזיט מרשים, האפסייד בעיני המתבונן". פריד מעלה את מחיר היעד למניה בכ-17%, לכדי 61$, ומותירה את ההמלצה על החזק. היא ציינה כי "דוחות הרבעון האחרון והשנה כולה היו מרשימים והעסקה למכירת גרעין השליטה באורמת נראית לנו אפשרית ביותר".
בהמשך לדוחות אנרג’יקס, רוסאריו ממליצים על המניה באפסייד של 12%. האנליסט אלון סלע מותיר מחיר יעד של 2.86 שקל למניה: "רואים פוטנציאל משמעותי ביכולות החברה לתת מענה בכל שרשרת הערך, החל משלבי הייזום ועד האחזקה בנכס לטווח ארוך".