למחלקה הכלכלית בבית המשפט המחוזי בת"א הוגשה אתמול תביעת ענק בסך כ-60 מיליון ₪ כנגד אנשי העסקים משה (מורי) ארקין, רן נוסבאום, פנחס אורבך, החברות פונטיפקס ואורבימד וכן כלפי עו"ד יובל הורן. התביעה הוגשה על ידי החברות גפן השקעות ביומד ומיט"ב יזמות טכנולוגית בע"מ. עניינה של התביעה עוסק בחברת סיקאם ביות’רפיוטיקס בע"מ שנמכרה ביולי 2015 באקזיט ענק של כ-625 מיליון דולר לענקית התרופות הגרמנית מרק.

 

בכתב התביעה שהוגש באמצעות עורכי הדין גיא גיסין, יואל פרייליך וגדי קיי, נטען כי ארקין, נוסבאום והנתבעים הנוספים הטעו בכוונת מזיד את בעלי מניות המיעוט בחברה (התובעים) להיפטר ממניותיהם, תוך הסתרת המו"מ המתקדם עם ענקית התרופות מרק וכן הסתרת העובדה כי מוצר הדגל של החברה צפוי לקבל אישור FDA בתקופה הקרובה.

 

התובעים טוענים כי תמונת המצב שהוצגה להם יצרה מצג שווא בדבר הפוטנציאל העסקי והמדעי של החברה, יצרה תמונה מטרידה בדבר צורכי הגיוס הצפויים של החברה, ייצרה לחץ מדומה כי התובעים יידרשו להזרים לסיקאם כספים בהיקף אדיר (שלא היה בידיהם), אם יירצו לשמור על זכויותיהם בה.

 

תחת רושם מוטעה זה הסכימו התובעים לביצוע עסקת מכירת אחזקותיהם בחברה תמורת הסך המצרפי של 780,000 דולר בלבד, בשעה שעל פי עסקת האקזיט, שווי החזקות אלה עשוי היה אף להגיע לשווי של כ-100 מיליון דולר.

 

בכתב התביעה נטען עוד כי בידי התובעים מידע מתועד רב שהצטבר בידיהם, ממנו עולה חשד כבד ומוחשי כי קיום המגעים מול מרק לביצוע עסקת האקזיט החל לפחות כשנתיים קודם לביצועה (כשנה קודם לחתימתה והשלמתה של עסקת המכירה), אך הוסתר מהתובעים ונציגיהם בדירקטוריון סיקאם, התובעים טוענים עוד כי לו היו מודעים לפוטנציאל והערך האמיתיים של סיקאם (מידע שכאמור הוסתר מהם ומהדירקטוריון במכוון) הם לעולם לא היו נותנים הסכמתם לביצועה של עסקת המכירה תמורת "נזיד עדשים".

 

עו"ד גיא גיסין: "מדובר בסיטואציה קיצונית של הטעייה וניצול לא הוגן של מידע פנים על מנת לסלק שותף בנזיד עדשים בסמוך לפני אקזיט של מאות מיליוני דולרים. דרך ההתנהלות הזו של הנתבעים, שלצערנו חוזרת על עצמה במקרים נוספים, פגעה בשותפים שהשקיעו כספים והמתינו שנים להבשלת סיקאם. הדבר חמור במיוחד בהתחשב בכך שהנפגעים בסופו של דבר הם בעלי המניות מן הציבור של גפן".

 

גפן השקעות מציינים בדיווח לבורסה כי נכון להיות (שני) לא ידוע מהם סיכויי התביעה.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש