רשות הגבלים עסקיים הגישה היום (א’ 26/2/17), כתב אישום נגד חמש חברות בתחום המחשוב ואחד עשר נושאי משרה בהן, בגין עבירות על חוק ההגבלים העסקיים ועל חוק העונשין שבוצעו על ידן. החברות המדוברות הן: ווי, הראל טכנולוגיות מידע בע"מ, טריפל סי, א.מ.ת מחשוב ומטריקס איי.טי אינטגרציה ותשתיות.
בין שאר נושאי המשרה נגדם הוגש כתב אישום נמצאים יוסי צייגר, כיום מנכ"ל הראל טכנולוגיות, דן מועלם, לשעבר מנכ"ל הראל, אושרי שרון, לשעבר מנכ"ל ווי, רמי נחום, מנכ"ל ובעלים של חברת טריפל סי ויואב ויינברג, מנכ"ל א.מ.ת מחשוב.
כתב האישום מפרט שורה של תיאומי מכרזים והצעות רכש שונות שנתבקשו בעיקר על ידי התעשייה האווירית וחברות נוספות. מדובר בהצעות שעניינן רכישת ציוד מחשוב אשר כלל, בין השאר, שרתי מיחשוב, אחסון ותוכנה. במסגרת התיאומים הציגו החברות מצגים כוזבים בפני הלקוחות כאילו מתקיימת ביניהן תחרות, כאשר בפועל סוכם בין החברות עוד בטרם הצעת הרכש מי תהיה החברה אשר תזכה בה.
כך לדוגמא, על פי כתב עובדות כתב האישום, בשנת 2009 נפגשו נציגי ווי, הראל וטריפל סי והסכימו ביניהם לחלק פרויקטים עתידיים של התעשייה האווירית. על מנת שחברה שלא זכתה במכרז תרוויח גם היא מהתיאום, הסכימו נציגי החברות לאזן את סכומי הזכייה במכרזים על ידי רכישת ציוד זאת מזאת.
בשנת 2011 אף תיאמו הנאשמים "תיחור מקוון" שנעשה על ידי התעשייה האוירית לפרויקט בשווי של מאות אלפי דולרים. על פי המתואר, בזמן ההתמודדות תקשרו הנאשמים זה עם זה בשיחות טלפון ואס.אם.אסים בהם תיאמו את הצעותיהם על מנת שווי תזכה בתיחור, כל זאת תוך שהנאשמים מציגים בפני התעשייה האוירית מצג כאילו יש ביניהם תחרות.
מכתב האישום אף עולה כי בין שאר הצעות המחיר שתואמו על ידי הנאשמים, תואמו גם הצעות מחיר לציוד מחשוב עבור פרויקט כיפת ברזל. הצעות הרכש שתואמו, היו בהיקף של מעל ל-17 מיליוני ש"ח.
על פי האישום האחרון הכלול בכתב האישום, לאחר שנודע לאחד מנושאי המשרה בווי כי הרשות פתחה בחקירה, הוא מחק התכתבויות דואר אלקטרוני מפלילות עם נאשמים נוספים. למרות המחיקה, הצליחו חוקרי הרשות לשחזר את החומרים המפלילים, שכללו ראיות לתיאומי מחירים ולחלוקת שוק בין הצדדים. עקב כך הוגש נגד נושא המשרה כתב אישום על השמדת ראיה.
זוהי הפעם הראשונה בה מוגש כתב אישום על השמדת ראיה בהקשר של עבירות הגבלים עסקיים.
כתב האישום הוגש על-ידי עו"ד אוהד בורשטיין ועו"ד איתי מילברג מהמחלקה המשפטית ברשות הגבלים עסקיים.