בחברת הדירוג S&P מעלות מודיעים על אשרור הדירוגים של הפניקס ביטוח (’+ilAA) והפניקס אחזקות (’+ilA’), ושינוי תחזית הדירוג ליציבה משלילית.
לאחרונה פורסמו הוראות רגולטוריות מעודכנות ליישום סולבנסי 2 בישראל, לפיהן הוארך משך הזמן ליישום המשטר בישראל לשנת 2021. בנוסף כוללות ההוראות הקלה בהנחות המשמשות לחישוב ההון הנדרש, שבעקבותיה, להערכת מעלות, ירד ההון הנדרש לכושר פירעון של הפניקס ביטוח. "אנו סבורים כי כתוצאה מכך פחתה הסבירות שקבוצת הפניקס תצטרך לתמוך בהון של הפניקס ביטוח", הוסיפו. "בהתאם, אנו משנים את תחזית הדירוג על הפניקס ביטוח והפניקס אחזקות ליציבה משלילית.
"התחזית היציבה משקפת את הערכתנו כי הפניקס ביטוח תשמור על פרופיל ההון הנוכחי שלה ב-18-24 החודשים הבאים, ללא צורך בניצול מקורות ההון הנוספים בחברת האחזקות ומבלי להעלות משמעותית את רמת המינוף.
"הדירוגים של הפניקס ביטוח והפניקס אחזקות משקפים ראייה הכוללת את כל קבוצת הפניקס, ומביאים בחשבון את מקורות ההון הקיימים בהפניקס אחזקות, בנוסף להפניקס ביטוח, בעיקר החברות ’עד 120’ ואקסלנס, אשר עשויים להיות זמינים לתמיכה בהון העצמי של הפניקס ביטוח במקרה הצורך", ציינו במעלות.