"מה עוד צריך כדי לשכנע אתכם – קנו רוסיה!!!". כך כותב היום יניב חברון, הכלכלן הראשי של אקסלנס, בסקירתו השבועית. חברון, שמציין בסקירה כי הוא ממליץ בעקביות על השוק הרוסי מזה כחצי שנה, רואה הזדמנות השקעה הן בשוק המניות הרוסי, הן באג"ח הממשלתיות והן ברובל.

 

לדברי חברון,"בעולם שבו רמת התמחור לא זולה בכלל, רוסיה נראית כהשקעה האקזוטית המתבקשת ביותר. האצה מחודשת של ייצוא תעשיית הנשק, רוח גבית לתעשיית המזון, ההתקרבות לאירופה והעתיד המבטיח עם ארה"ב הם רק הדובדבן של הקצפת. היחסים הקרובים עם סין יתמכו בשוק האנרגיה והמזון הרוסי וישפרו את מאזן התשלומים, כמו גם השקעות של ענקיות כמו איקאה, Mars וGM יספקו רוח גבית לרובל". עוד הוא מציין כי "ברוסיה יעבדו קשה כדי למנוע את הייסוף הבלתי נמנע של הרובל, ימכרו דולרים ואף יורידו ריבית - אבל המגמה לא תעצור ושוק המניות שם יהנה מגידול החשיפה של זרים לשוק הרוסי".

 

חבורן מתייחס לסיכונים בשוק הרוסי: "זוהי השקעה אקזוטית. כ-50% מהמדד בשוק הרוסי הוא אנרגיה ובכלל תלוי במחיר הנפט. אבל ההערכה שלי היא שמחיר הנפט עוד יכול לעלות ברבעונים הקרובים ומלבד הנפט, גם סקטור ה’חומרים’ נהנה מהראלי בעולם וסקטור הפיננסים ישפר ככל שההשקעות יזרמו לרוסיה. מעבר לסקטורים, לא פחות חשוב - הרובל להערכתנו ימשיך להתחזק".

 

לגבי אג"ח ממשלת רוסיה כותב חברון: "מלבד חשיפה לשוק הרוסי, גם חשיפה לאג"ח הממשלתי ברוסיה עשויה להיות השקעה מוצלחת. החשיפה לרובל תניב להערכתנו תשואה מצוינת. בנוסף, הריבית ברוסיה עשויה לרדת כדי לבלום את התחזקות הרובל, מה שיספק רוח גבית לשוק האג"ח שם. חשוב לציין כי נכונות להסרת הסנקציות מצד ארה"ב ומדינות באירופה תספק רוח גבית נוספת ליציבות של רוסיה ולכן גם לשוק האג"ח שלה. אחרי כל הגורמים האלה, צריך לזכור שיש גם תשואה שוטפת של כ-8.5%".

 

שוק נוסף שעליו ממליץ חברון הוא שוק המניות האוסטרלי: "ראלי במחירי הסחורות, שוק נדל"ן חזק ומסחר שמתחזק מול סין, הופכים את שוק המניות האוסטרלי לאטרקטיבי במיוחד בתקופה הקרובה. אמנם מדובר בגורמים שעשויים להתהפך לאור התנודתיות במחיר הסחורות וחשש מהתמתנות בסין, אבל לפחות בחודשים הקרובים נראה לנו כי גורמים אלה יספקו רוח גבית לשוק האוסטרלי". חברון מציין כי "אמנם, מדד ASX 200 יקר (מכפיל 26) אך שוק המניות האוסטרלי ימשיך ליהנות מהראלי במחירי הסחורות ובפיננסים בתקופה הקרובה ומהתייצבות בהשקעות. כך ניתן להיחשף לסקטור החומרים שעלה ב-12% מסוף חודש אוקטובר, כל עוד הראלי בסחורות ימשך".

 

עם זאת, חברון מזהיר מהתמחור הגבוה של סקטור הבנקאות באוסטרליה: "הבעיה עם השוק האוסטרלי היא בעיקר סקטור הבנקאות. סקטור הבנקאות בסך הכל הוא צפוי ליהנות מעליית התשואות והתחזקות הכלכלה המקומית על רקע הראלי בסחורות – אולם הבעיה היא שהוא ממש יקר! הוא אומנם מציג תמחור זהה למקבילו האמריקאי עם מכפיל רווח של כ-14.5. עם זאת, נראה כי התמחור הוא יקר שכן הסקטור נסחר ב1.8% על ההון, כאשר התשואה להון היא 10%, כך שהצפי הוא ל-5.5% תשואה".

 

ביחס לכלכלה המקומית אומר חברון כי "על פי דו"ח היציבות הפיננסית של בנק ישראל, החשיפה של המערכת הפיננסית לשוק הדיור ממשיכה להוות את הסיכון העיקרי והמשמעותי ביותר ליציבות הפיננסית של ישראל. אנחנו, לעומת זאת, חושבים שהעלייה במשכנתא מורידה משמעותית את הכדאיות בהשקעה בדירה. הישראלי מעדיף שתשלומי השכירות יכסו את ההחזר החודשי לבנק, מה שלא יקרה במשכנתאות לפחות מ-25 שנה ובהנחת מימון של 50%. בנוסף יש לזכור את מס דירה שלישית שמוריד בחדות את התשואה על דירת השקעה בישראל ולכן להערכתנו הכדאיות בהשקעה בדירות בישראל ירדה דרמטית בחודשים האחרונים".

*** מובהר ומודגש כי האמור בסקירה זו אינו מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. בפרסום המידע בסקירה זו אין משום המלצה או חוות דעת בקשר לביצוע כל עסקה או השקעה בניירות ערך, לרבות רכישה ו/או מכירה של ניירות ערך. יודגש כי לגבי כל מידע מכל סוג המופיע בסקירה – על כל אדם לבצע בדיקה ואימות נוספים, תוך התחשבות בנתונים ובצרכים המיוחדים שלו. יצוין כי במידע עלולות ליפול טעויות וכן עשויים לחול לגביו שינויי שוק ו/או שינויים אחרים, וכי אף עלולות להתגלות סטיות משמעותיות בין התחזיות והניתוחים המופיעים למצב בפועל. אשר על כן, קבלת החלטה כלשהי על סמך נתון, דעה, חוות דעת, תחזית או ניתוח המופיע במסגרת הסקירה - הינו על אחריות הקורא בלבד.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש