התייחסות יונתן קרייזמן, אנליסט כלל פיננסים ברוקראז’ לתוצאות טבע: טבע דיווחה רבעון סולידי עם מכירות מתחת לצפי אך רווח למניה מעל לתחזיות השוק. התוצאות משקפות רווחיות גבוה ולא מייצגת עבור הגנריקה בארה"ב, וצד המשך תהליך התעצמות הקופקסון. מנגד, תרומה מאכזבת מרציופארם, וסביבת מחירים מאתגרת באירופה מעלות תהיות לגבי המשך הצמיחה בתנאים הנוכחיים. טבע נסחרת במכפיל 9x ו-10x לשנים 2010 ו-2011, כאשר ברקע מספר סוגיות לא פתורות. למרות זאת, ובהתחשב בתמחור הנוח, אנו נשארים בהמלצת תשואת יתר עם מחיר יעד של 61$.


הכנסות מתחת לצפי, רווח למניה מעל. מכירות של B4.25$ היוו צמיחה של 19.7% Y/Y, עם EPS מתואם של 1.30$, כ-0.05$ מעל לתחזית השוק ו-0.01$ מעל הצפי שלנו. כצפוי, ארה"ב היוותה עוגן עם צמיחה שנתית של 22.3%. התוצאות החזקות מיוחסות בעיקר למומנטום החיובי בהשקה הגנרית של Effexor, בנוסף ל-Yaz, Pulmicort, Cozaar ו- Hyzaarשהושקו עוד קודם. לעומת ארה"ב, אירופה צמחה ב-33% במונחי טבע מקומי. הגידול נבע מצמיחה אורגנית אנמית ותרומה נמוכה של רציופארם (להערכתנו בסביבות M270$ ונמוך מהתחזיות). המכירות בשאר העולם עלו ב-14% עם דגש על התחזקות ברוסיה. 


קופקסון ממשיך צועד בראש. הקופקסון ממשיך להוביל את שוק התרופות בהזרקה לטרשת הנפוצה עם מכירות של M808$ ברבעון הנוכחי, צמיחה של 4% בהשוואה לרבעון העוקב והמקביל אשתקד. מכירות הקופקסון בארה"ב עלו 9% אך בשונה מהרבעון הקודם, מכירות באירופה (M200$) ירדו בעקבות מה שהולך ומסתמן כרוויה. ניכרת גם ההשפעה החיובית מהורדת סכום התמלוגים לסנופי, שהחלה כבר ברבעון הקודם.


שיפור בזירת אזילקט ומוצרי בריאות האישה. מכירות מאזילקט היו M81$ ברבעון הנוכחי, צמיחה של 27% לעומת הרבעון המקביל אשתקד. התוצאות מעודדות לאור נסיגה של 9% שדווחה ב-2Q10. מוצרי בריאות האישה הראו קפיצה מפתיעה מאוד, מ-M70$ ל-M116$ ברבעון. נזכיר לממונטום הבריא מהרבעון הנוכחי יתווספו למעלה מ-M140$ במכירות החל משנת 2011, עם איחוד רכישת Theramex מהשבוע שעבר ב-M370$.


דשדוש במוצרי נשימה ו-API. לאחר התעוררות ברבעון הקודם, תחום המשאפים נסוג ב-6%, עם מכירות של M207$ לעומת M243$ אשתקד (ירידה שנתית של 15%). מסתמן המשך בשחיקת נתח השוק ואנו ממתינים לעדכון בנוגע לתכנית החומש ביום האנליסטים שיערך בהמשך השבוע. מכירות API היו ל-M159$, צמיחה של 17% ביחס לשנה שעברה אך ירידה לעומת הרבעון הקודם. טבע מצפה למצות פוטנציאל תפעולי ניכר במגזר זה, עם התקדמות האינטגרציה של רציופארם.


תזרים המזומנים מפעילות שוטפת של החברה התחזק משמעותית ל-B1.2$. בנוסף, בלטה במיוחד העלייה של 3.5% ברווח הגולמי שנבעה בין השאר ממכירות גנריקה חזקות מהרגיל בארה"ב. הוצאות התפעוליות כאחוז מהמכירות עלו ב-1.1% עם הכללת רציופארם, כאשר הנהלת טבע מצפה לייעול של M400$ על פני מספר שנים.

*** מובהר ומודגש כי האמור בסקירה זו אינו מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. בפרסום המידע בסקירה זו אין משום המלצה או חוות דעת בקשר לביצוע כל עסקה או השקעה בניירות ערך, לרבות רכישה ו/או מכירה של ניירות ערך. יודגש כי לגבי כל מידע מכל סוג המופיע בסקירה – על כל אדם לבצע בדיקה ואימות נוספים, תוך התחשבות בנתונים ובצרכים המיוחדים שלו. יצוין כי במידע עלולות ליפול טעויות וכן עשויים לחול לגביו שינויי שוק ו/או שינויים אחרים, וכי אף עלולות להתגלות סטיות משמעותיות בין התחזיות והניתוחים המופיעים למצב בפועל. אשר על כן, קבלת החלטה כלשהי על סמך נתון, דעה, חוות דעת, תחזית או ניתוח המופיע במסגרת הסקירה - הינו על אחריות הקורא בלבד.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש