בשורה לרוקחים לעתיד: ועדת הבריאות של הכנסת אישרה היום פה אחד לקריאה שנייה ושלישית את הצעת החוק של יו"ר הוועדה, ח"כ אלי אלאלוף (כולנו).
לפי ההצעה, לא תתקיים עוד בחינת רישוי לסטודנטים לרוקחות שלמדו את המקצוע בישראל; רוקחים שלמדו את המקצוע בחו"ל, ומבקשים לעבוד בתחום בישראל (למשל סטודנטים חוזרים ועולים חדשים), יידרשו רק לחלק מהבחינות להן נדרשו עד כה (חלק משפטי בלבד ולא מקצועי). בנוסף, הם יעבדו בפיקוח רוקח ותיק במשך 2-3 שנים (תלוי בוותק המקצועי שלהם). עמידה בתנאים אלה תקנה להם רשיון לעסוק ברוקחות בישראל. אם יבקשו לדלג על עבודה בפיקוח, יידרשו גם לבחינות מקצועיות.
ח"כ אלאלוף נימק את הצעת החוק: "גיליתי כי קרוב ל-100% מהסטודנטים הישראלים הניגשים לבחינה עוברים אותה. זה מעיד על רמה גבוהה ומייתר את הבחינה. בנוסף, יש לעודד חזרה של סטודנטים שלמדו בחו"ל ולהקל על עולים חדשים שמבקשים לעסוק במקצוע הזה, המצוי במחסור בידיים עובדות".
הצעת חוק זו מתווספת להכרה בלימודי תעודה של מי שעסקו במקצועות פרא-רפואיים בחו"ל (תזונה, פיזיותרפיה, ריפוי בעיסוק וקלינאות תקשורת) ולפטור מבחינות רישוי לרופאי שיניים עם ותק של 5 שנים בעיסוק במקצוע במדינה אחרת, אותם הוביל ח"כ אלאלוף ואושרו בוועדה בחודשים האחרונים.