קרנית פלוג<br>קרדיט: פלאש90, יונתן זינדל
קרנית פלוג קרדיט: פלאש90, יונתן זינדל

בנק ישראל פרסם היום את סיכום הנכסים וההתחייבויות של המשק מול חו"ל לרביע השלישי של 2016: ברביע השלישי של השנה חלה עלייה של 10.6 מיליארדי דולרים (12.4%) בעודף הנכסים של המשק מול חו"ל, זאת בהמשך לעלייה של כ-5.5 מיליארדים (7%) ברביע השני. עיקר העלייה בעודף הנכסים ברביע השלישי הוא כתוצאה מעלייה במחירי המניות הפיננסיות הזרות שמחזיקים תושבי ישראל ומירידה במחירי המניות הפיננסיות הישראליות שמחזיקים תושבי חוץ.

 

העלייה בשווי תיק הנכסים של תושבי ישראל בחו"ל ברביע השלישי (15.4 מיליארדי דולרים, 4.3%) התרכזה בהשקעות ישירות בהון מניות זרות (7.6 מיליארדי דולרים, 9.4%) ובעלייה במחירי המניות הפיננסיות הזרות שמחזיקים תושבי ישראל (3.1 מיליארדי דולרים, 5.3%).

 

העלייה ביתרת ההתחייבויות ברוטו של המשק לחו"ל (4.8 מיליארדי דולרים, 1.8%) נבעה בעיקר מהשקעות נטו של תושבי חוץ בהון מניות פיננסיות (4.4 מיליארדי דולרים, 5%) וישירות (2.8 מיליארדי דולרים, 3%) אשר קוזזו בחלקן על ידי ירידה במחירי המניות הישראליות שמחזיקים תושבי חוץ (2.1- מיליארדי דולרים, 2.3%-).

 

עודף הנכסים על ההתחייבויות של המשק מול חו"ל במכשירי חוב בלבד (חוב חיצוני שלילי), עלה ברביע השלישי בכ-4.6 מיליארדי דולרים (3.8%) ועמד בסוף הרבעון השלישי על כ-125 מיליארדים.

 

היחס שבין החוב החיצוני ברוטו לתמ"ג ירד במהלך הרביע השלישי ועמד בסוף ספטמבר על 28.2%: ירידה בשווי השקלי של החוב החיצוני ברוטו בשיעור הגבוה משיעור העלייה בתוצר.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש