יום המסחר האחרון לשבוע בבורסה בתל אביב ננעל ביציבות על רקע העלאת הריבית בארה"ב בהתאם לצפי, ותחזיות הפד לפיהן קצב ההעלאה העתידי יהיה מהיר מהציפיות הקודמות. עם זאת, באירופה נרשמת בשעה זו מגמה חיובית, בדומה למגמה בניו יורק כשעה לאחר פתיחת המסחר. הבוקר סגרו שוקי המזרח הרחוק בעיקר באדום.

 

מניות הארביטרז’ חזרו הבוקר לאחוזת בית במגמה מעורבת. מניות הבנקים הגדולים המשיכו לבלוט בעקבות אישור החוק להפרדת חברות כרטיסי האשראי מהבנקים. מניות הנדל"ן ריכזו עניין רב בירידות בעקבות החלטת הפד - מדד ת"א נדל"ן-15 צנח בכ-2% - ואילו מניות הביטוח ריכזו עניין בירוק (מדד הביטוח עלה בכ-1.5%).

 

מחזור המסחר בשוק המקומי הסתכם בכ-1.4 מיליארד שקל כאשר טבע מרכזת גם היום את המחזור הגדול ביותר מבין מניות ת"א-100, ואחריה במחזורים ניכרים מניות פז נפט בירידות בשל מימושים של צדוק בינו, הבנקים פועלים ולאומי , בזק  ופריגו . ת"א-25 ות"א-100

 

 הראל השקעות הובילה את העליות בת"א-100 ובעקבותיה שהתאוששה אחרי הנפילה אתמול, דלק רכב , אופקו, מיילן , נייס ואל על . מנגד, פז צנחה והובילה את הירידות על רקע מימושים של צדיק בינו בכ-600 מיליון שקל בעקבות חוק הריכוזיות, ואחריה סאמיט , חלל תקשורת , ספאנטק , מיטרוניקס וגב ים .

 

מחוץ לת"א-100, ננו דיימנשן ריכזה את עניין המשקיעים בעקבות מכירת מדפסת תלת ממד לחברה ביטחונית בינ"ל, ואלקטרה צריכה בלטה לאור חתימת הסכם למכירת אייס אוטו דיפו. פרוטליקס המשיכה לבלוט בעקבות קבלת הזמנות בכ-24 מיליון דולר לתרופה לגושה מהרשויות בברזיל, וכך גם גם תמיר פישמן נדל"ן לאחר שקבוצת גבאי רכשה את השליטה בקרן. אפריקה המשיכה במסע צפונה, ואילו פוטומדקס הוסיפה לצלול.

 

הפדרל ריזרב הודיע אמש כאמור על העלאת הריבית הראשונה מזה שנה ובפעם השנייה מאז 2006, ורמז על מדיניות אגרסיבית יותר. כצפוי, העלה הפד את הריבית ל-0.5%-0.75% מ-0.25% עד 0.5%.

 

בהודעת המדיניות, חזרו בכירי הפד ואמרו כי הם מצפים שכלכלת ארה"ב תתפתח על מנת לאפשר העלאות ריבית הדרגתיות בלבד. עם זאת, הפד צופה כעת שלוש העלאות ריבית במקום שתיים. בהודעת העמדה לא הוזכרו תכניות מדיניות כספית שהוצעו על ידי הצוות הכלכלי של דונאלד טראמפ, הנשיא הנבחר.

 

בתגובה להודעה, מדד הדולר עלה היום לשיא של 13 שנה, בעוד האירו נחלש אל מתחת ל-1.04$. ב-FXCM ישראל מסבירים כי העלאת הריבית היתה צפויה ומתומחרת מראש, אבל מה שהזניק את הדולר מעלה היתה העלאת תחזית הריבית ל- 2017 ל- 3 העלאות ריבית, ובשוק ישנן הערכות כי מדובר בפתח למספר גדול אף יותר של העלאות ריבית לאחר שהנשיא הנבחר טראמפ יכנס לתפקידו ויתחיל להוציא לפועל את מדיניותו הכלכלית.

 

בעקבות החלטת הפד, בפסגות ממליצים להאריך מח”מ ולתת עדיפות משמעותית לאפיק הצמוד למדד בשוק האג”ח. אורי גרינפלד מעריך כי למרות האופטימיות של ילן, התחזית ל-3 העלאות ריבית תתממש רק אם טראמפ יוציא לפועל הרחבה פיסקאלית משמעותית שתייצר לחצים אינפלציוניים משמעותיים.

 

”שוק המניות צפוי להיות הבחירה המועדפת גם ב-2017” - כך טוען מנכ"ל קרנות אביב, ארז צדוק, למרות העלאות הריבית והעלייה בתשואות האג"ח. "שוק ההון אינו אוהב את הריבית האפסית שגורמת בין השאר לתנודתיות מאוד גדולה במניות עצמן", הוסיף.

 

בינתיים אצלנו, ברבעון השלישי של 2016 נרכשו 29 אלף דירות, גידול מתון של 1.5% בהשוואה לרבעון הקודם. גידול זה הושג על רקע עליה של 6% ברכישת דירות יד שניה, אשר קיזזה ירידה חדה של 8% ברכישת דירות חדשות. כך עולה מנתונים שפרסם הבוקר האוצר. רכישות המשקיעים הוסיפו לרדת אל שיעור של 19% מכלל העסקאות, אחת הרמות הנמוכות ביותר שנרשמו לפחות מאז תחילת העשור הקודם.

 

צדיק בינו יורד לאחזקה של 20% בפז - ומכר היום מניות בבורסה בהיקף 600 מיליון שקל. בינו נדרש למכור את אחזקותיו בפז בגלל חוק הריכוזיות - שלא מתיר לו להחזיק במקביל בחברת הדלקים וכן בבנק הבינלאומי. בינו ניסה בעבר ללא הצלחה למכור את פז - והיה צריך לקבל את אישור האוצר על מנת לרדת מתחת לאחזקה של 30%.

 

 אלקטרה צריכה דיווחה היום כי נחתם הסכם למכירת אייס אוטו דיפו לפי שווי של כ-190 מיליון שקל, כאשר הרווח הצפוי לחברה עומד על כ-95 מיליון שקל. כפי שדווח בעבר, הרוכשת היא קרן קדמה. הרשת המונה כיום 48 סניפים נרכשה על ידי אלקטרה לפני 4 שנים תמורת 129 מיליון שקל.

 

ננו דיימנשן מכרה מדפסת תלת ממד לאחת מ-10 החברות הביטחוניות הגדולות בעולם. החברה מסרה את מערכת ה-DragonFly 2020 החמישית השנה ללקוח הבטא מארה"ב עם הכנסות שנתיות של למעלה מ-20 מיליארד דולר, כאשר לראשונה העסקה התבצעה בתמורה לתשלום.

 

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש