יום המסחר השני לשבוע בבורסה בתל אביב ננעל בירידות שערים על רקע פתיחת שבוע המסחר בשוקי העולם. אירופה נסחרת בשעה זו במגמה מעורבת, בדומה למגמה בוול סטריט כשעה לתוך המסחר, לאחר שבאסיה נרשמו הבוקר ירידות במרבית השווקים מלבד טוקיו. החוזים על מחיר הנפט מזנקים בקרוב ל-4% בתגובה להסכם הגבלת התפוקה שנחתם גם בקרב מדינות שאינן חברות באופ"ק.
היום לא יפורסמו נתוני מאקרו מהותיים בארה"ב, אך נזכיר כי ביום רביעי צפויה להתפרסם החלטת הריבית של הפד לחודש ינואר, כאשר האנליסטים צופים באופן גורף העלאה של 0.25% לפחות בשיעור הריבית.
מחזור המסחר בשוק המקומי הסתכם היום בכ-1.3 מיליארד שקל כאשר טבע מרכזת גם היום את המחזור הגדול ביותר מבין מניות ת"א-100, בפער ניכר ממניות רציו שסיימה רצף עליות מרשים, כיל , הבנקים לאומי ופועלים , ואלביט מערכות . ת"א-25 ות"א-100
מניית אופקו הובילה את העליות בת"א-100, ובעקבותיה בירוק אגוד , ישראמקו, נפטא, חנל ומגדל ביטוח . מנגד, ספאנטק שהמשיכה לאבד גובה הובילה את הירידות, ואחריה אל על שהשלימה ירידה של יותר מ-13% מאז סוף נובמבר, איידיאו , מנקיינד , נובה ונורסטאר .
מחוץ לת"א-100, אפריקה המשיכה להתרסק והובילה את הירידות, וגם החברה הבת אפריקה תעשיות חזרה לבלוט באדום. רדהיל ריכזה עניין בעקבות פרסום תוצאות ניסוי.
לקראת פרסום החלטת הריבית של הפד ביום רביעי (21:00 שעון ישראל), במחלקת המחקר של FXCM ישראל מעריכים היום כי שילוב של העלאת ריבית והעלאת תחזיות הפד יחזק את הדולר. לדבריהם, בשוק יעקבו לראות האם נצחונו של טראמפ והצפי כי יקדם הרחבה פיסקאלית, ישנו את התחזית הכלכלית של הבנק ואת הרטוריקה שלו.
עידן אזולאי, מנכ"ל קרנות נאמנות אפסילון, התייחס הבוקר לזינוק במחירי הנפט בתגובה להסכמתן של מדינות שאינן חברות באופ"ק לקצץ את התפוקה, ואמר כי "למרות שמדינות נוספות ’התנדבו’ לקצץ את התפוקה, ההיסטוריה מלמדת שהקיצוץ בפועל היה נמוך משמעותית מהכמות שאותה התחייבו לקצץ. אלא שהמגמה השורית כעת בשווקים כל כך חזקה שהשוק לא ממתין לנתונים האמיתיים והוא מובל על ידי ציפיות בלבד, בדומה להתייחסות להבטחותיו של נשיא ארה"ב המיועד".
הראל פיננסים ממשיכים להתמקד במניות השורה השנייה והשלישית בישראל. כמו כן, בבית ההשקעות ממשיכים להיחשף למניות בכ-70%-80% מהמקסימום בתיקים, כאשר בישראל המיקוד נותר במניות הנסחרות במדדי ת"א 75 ויתר 50 - ובחו"ל הפוקוס בעיקר על ארה"ב.
דירקטוריון השותף הכללי באבנר ובדלק קידוחים אישר אמש את תכנית הפיתוח, תכנית העבודה והתקציב המוצע לפיתוח שלב 1א’ בפרויקט לוויתן, בקיבולת של כ-BCM 12 לשנה, ובעלות של כ- 3.5 עד 4 מיליארד דולר ארה"ב. הדירקטוריונים הסמיכו את הנהלת השותפות לאשר בהקדם החלטת השקעה סופית (FID) לפיתוח מאגר לווייתן במטרה לאפשר את פיתוח המאגר בלוח זמנים מואץ, שיאפשר תחילת הפקת גז טבעי עד סוף שנת 2019.
אלקטרה רוכשת את השליטה בחברת פתרונות אבטחה ישראלית בתמורה ל-86.4 מיליון שקל. החברה חתמה על הסכם לרכישת 60% מהון המניות של מגאסון, ספקית פתרונות אבטחה ומיגון ייעודיים למגזר הפרטי והציבורי ובעלת מערך התקנות ושירות.
אלקטרה צריכה אישרה היום את הפרסומים לפיהם המו”מ למכירת אייס-אוטו דיפו מתנהל לפי שווי חברה של 190 מיליון שקל, הכולל תמורה של 145 מיליון ש"ח עבור הפעילות וכן נטילת התחייבויות על ידי הקונה עבור ההון החוזר נטו המוערכת על ידי החברה בכ-45 מיליון שקל.
רדהיל פרסמה תוצאות סופיות חיוביות מניסוי שלב IIa בטרשת נפוצה. התוצאות מעידות על בטיחות התרופה ומצביעות על נתונים קליניים חיוביים בתום 24 שבועות של טיפול משלים עם RHB-104 התומכים בהמשך הפיתוח הקליני.