ביוסייט (BioSight), חברת פיתוח תרופות המתמקדת במחקר ופיתוח של תרופות חדשניות לטיפול בסרטן המנוהלת על ידי ד"ר רות בן יקר, פרסמה היום תוצאות ביניים חיוביות נוספות מניסוי קליני שלב I/IIa במוצר החברה, BST-236) Astarabine), לטיפול בלוקמיה מיאלובלסטית חריפה (AML) ולוקמיה לימפובלסטית חריפה (ALL). תוצאות הביניים יוצגו במסגרת הכנס השנתי של איגוד ההמטולוגיה האמריקני (ASH).
התוצאות מ- 15 החולים הראשונים מעידות על בטיחות של הטיפול ב- BST-236ללא תופעות לוואי משמעותיות, וכן סימני יעילות ונסיגה בלוקמיה לאורך זמן, גם בחולים מבוגרים בני למעלה מ- 80. למיטב ידיעתה של החברה, זו הפעם הראשונה בה ניתן לטפל באופן בטוח במינון גבוה של cytarabine, המשמש כחלק מרכזי בתרכובת התרופה, כחלק מטיפול ללוקמיה, לאוכלוסייה שעד כה לא זכתה לאפשרות זו ונותרה ללא מענה מספק.
המחקר הקליני שלב I/IIa הנערך בבי"ח רמב"ם בניהולה של ד"ר צילה צוקרמן, ובבי"ח איכילוב בניהולו של ד"ר רון רם, הינו ניסוי פתוח שמטרתו להעריך את הבטיחות והיעילות של BST-236 כטיפול קו ראשון בחולי AML ו- ALL אשר אינם יכולים לקבל טיפול כימותרפי עקב רעילותו. המחקר כולל מטופלים עם לוקמיה חמורה חוזרת או שאובחנה לראשונה שאינם מתאימים לטיפול כימותרפי קיים. התוצאות שהושגו עד כה בניסוי מעידות על רמת בטיחות גבוהה בכלל החולים, כולל בחולים בגילאי 80 ו-90, ללא תופעות לוואי משמעותיות הקשורות לטיפול. יתר על כן, הטיפול ב- BST-236 הביא לשיעורי תגובה גבוהים בחולים שאובחנו לראשונה כחולי AML ו-ALL, כמו גם בחולים ב- AML משנית.
במסגרת הניסוי טופלו עד כה 15 מטופלים, 6 מטופלים בגילאי 27-81 עם לוקמיה מיאלובלסטית חריפה חוזרת (Relapsed/refractory AML) ו-9 מטופלים בגילאי 70-90 שאובחנו לראשונה (6 ב-AML משני, 2 ב-AML חדש וחולה אחד ב-ALL חדש) אשר נמצאו לא כשירים לטיפול אינטנסיבי קיים.בתגובה לטיפול ב- BST-236 ניתן להבחין בירידה משמעותית בתאים סרטניים במח העצם של 5 מתוך 7 החולים שאובחנו לראשונה כחולים בלוקמיה חריפה. בשלושה מהחולים נרשמה הפוגה מלאה מתמשכת במחלה בתקופות של 4, 8 ו-10 חודשים עד כה ובשניים נרשמה הפוגה חלקית מתמשכת בתקופות של 3 ו-7 חודשים עד כה.
התוצאות יוצגו ב- 3 בדצמבר בשעה 17:30 בכנס ASH (American Society of Hematology) השנתי של איגוד ההמטולוגיה האמריקאי.