כלכלני מחלקת המחקר של בנק אגוד, בראשות אורלי אברהם, מתייחסים בסקירתם השבועית למשאל העם הצפוי ביום ראשון באיטליה על אישור רפורמות חוקתיות במדינה, כשברקע אמירתו של ראש ממשלת איטליה, מתאו רנצי, כי יתפטר מתפקידו אם ייכשל במשאל. באגוד אומרים כי "במידה ותוצאות משאל העם באיטליה יהיו נגד הרפורמות הן עשויות להשפיע לשלילה על שער האירו".
באגוד מעריכים כי "הדולר צפוי להתחזק מול האירו בטווח הקצר-הבינוני בשל צפי לעלייה של הריבית בארה"ב בשנה הקרובה אל מול צפי להשארת הריבית האפסית וצפי להמשך ההרחבה הכמותית בגוש". עוד הוסיפו באגוד כי "אנו מאמינים כי הדולר צפוי להתחזק מול המטבעות העיקריים בעולם בטווח הקצר-בינוני ובנפרד באופן מתון מול השקל. זאת בשל רמת הריביות האפסיות בארץ ובעולם וצפי להעלאות ריבית, וכן בשל חוזקה היחסי של הכלכלה האמריקאית מול שאר העולם". נקודת תמיכה לדולר נמצאת ב-3.75 שקל לדולר ונקודת התנגדות נמצאת ב-4.0 שקל לדולר.
באגוד מעדכנים השבוע את החלוקה הגיאוגרפית המומלצת בחו"ל. "אנו מגדילים חשיפה ליפן מ-8% ל-12% על חשבון אירופה ואסיה ללא יפן. ארה"ב- 70%, אירופה- הפחתה מ-15% ל-13%, אסיה ללא יפן- הפחתה מ-7% ל-5%". באגוד מסבירים כי "הגדלת החשיפה ליפן היא על רקע הצפי להרחבות פיסקליות יחד עם השפעות חיוביות לחברות יצואניות בשל פיחות במטבע הין. מאז היוודע תוצאות הבחירות בארה"ב ב-9 בנובמבר נחלש הין מול הדולר בכ-8.5% ומגמה זו עשויה להימשך".
באגוד ממליצים "על חשיפה מנייתית בתיק מייצג של 22% ובתיק ספקולטיבי של 36% בתמהיל המנייתי לטובת חו"ל (60% חו"ל, 40% ישראל). בהתייחס לחשיפה הגיאוגרפית בחו"ל אנו מעדיפים את החשיפה לארה"ב המובילה מבין הכלכלות המפותחות בדגש על הסקטורים שצפויים ליהנות מבחירתו של טראמפ לנשיא ביניהם: סקטור התעשייה, הפיננסים והפארמה. בנוסף, כלל החברות בארה"ב צפויות ליהנות בעקבות בחירתו של טראמפ, מצפי להפחתת מס החברות ל-15% וכן אפשרות להחזרה חד-פעמית של מזומנים במיסוי מופחת של 10% והקלת רגולציה". באגוד מוסיפים כי "האפיק המנייתי צפוי ליהנות מרמת הריביות הנמוכה בעולם ולהוות אלטרנטיבת השקעה מעניינת כחלק מהתיק בהתאם לאהבת הסיכון. מומלצת השקעה גם במניות גלובאליות בעלות תזרימי מזומנים יציבים וממשיכים להמליץ להיחשף לדולר גם באמצעות האפיק המנייתי".