יום המסחר החמישי והאחרון לשבוע זה בבורסה בתל אביב, והראשון לחודש דצמבר ולאחר סיום עונת הדוחות, ננעל בירידות שערים. ברוב שוקי אירופה מלבד איטליה נרשמות ירידות, בין היתר לקראת משאל העם באיטליה ביום ראשון שמוסיף לאי-הוודאות, ומגמה מעורבת כשעה לאחר פתיחת המסחר בוול סטריט. החוזים על הנפט, שזינקו אתמול בכ-9% בעקבות הסכם הגבלת התפוקה של אופ"ק לראשונה מאז 2008, ממשיכים להתחזק מעבר לקו ה-50 דולר לחבית.

 

בקרב המניות הדואליות, טבע  ומיילן תמכו הבוקר במדד המעו"ף עם פערים חיוביים של 1.6% ו-1.5%, בהתאמה. מנגד, פריגו ואופקו שבו בפערים שליליים של עד 0.6%. בסיום המסחר, מיטב דש רשמה עליה חדה במסחר המקומי בעקבות הסכם למכירתה לקרן ההשקעות XIO.

 

מחזור המסחר המקומי הסתכם היום בכ-1.3 מיליארד שקל כאשר טבע מרכזת את המחזור הגדול מקרב מניות ת"א-100, ואחריה במחזורים ניכרים מניות פועלים , בזק , אלביט מערכות שנכנסה היום לחישוב מדד MSCI ישראל לצד פרוטרום, וכן כיל  ומיטב דש בעקבות ההסכם למכירתה. ת"א-25 ות"א-100

 

מיטב דש זינקה כאמור והובילה את העליות בת"א-100 בעקבות ההסכם למכירתה לפי שווי של כ-1.48 מיליארד שקל ואחריה קנון שסיימה רצף ירידות של יותר מ-13% לקראת פרסום הדוחות בשבוע הבא. שיכון ובינוי שעלתה ביומיים הקודמים ביותר מ-9% בעקבות הדוחות ועסקה בקולומביה המשיכה במומנטום החיובי, ובנק אגוד בלט בירוק לאור הדיווח כי בעלי השליטה מציעים אותו למכירה כאשר המועמד הבולט כרגע הוא דיסקונט. עוד בלטו בעליות - ישרס וכלל ביטוח. מנגד, לייבפרסון הובילה את הירידות ובעקבותיה בי-קום, אינטרנט זהב  ובזק , אל על  ונטו אחזקות .

 

לאור העליות בשוקי המניות בחודש נובמבר, קופות הגמל צפויות להניב תשואה חיובית של כ-0.1% בסיכום החודש. כך עולה מניתוח של מיטב דש. מנגד, ירידות השערים בשוק האג"ח הממשלתי (בעיקר באג"ח הארוכות) והקונצרני בארץ, פעלו כגורם ממתן. להערכת מיטב דש, מתחילת השנה השיגו קופות הגמל תשואה ממוצעת חיובית של 2.7%.

 

הבוקר פורסם כאמור כי קבוצת XIO רוכשת את בית ההשקעות מיטב דש לפי שווי של כ-1.48 מיליארד שקל. על-פי תנאי העסקה, כל בעלי המניות של מיטב דש יוכלו לבחור באחת משתי חלופות למכירת מניותיהם: (1) תמורה של 22 ₪ במזומן לכל מניה או (2) סך של 13.7 ₪ לכל מניה אשר ישולם במזומן וסך של 13.7 ₪ לכל מניה ישולם בתשלומים נדחים על פני שלוש שנים מהשלמת העסקה (אג"ח), כפוף להתאמות ולאפשרויות דחייה. התמורה המוצעת מספקת מענה להעדפות וצרכי נזילות שונים של בעלי המניות.

 

בתוך כך, בית ההשקעות מציג גידול של 35% ברווח הרבעוני לכ-27 מיליון שקל. ההכנסות של מיטב דש גדלו ב-17% לעומת הרבעון המקביל אשתקד והסתכמו ב-210 מיליון שקל כתוצאה מאיחוד תוצאות פנינסולה וסוכנויות ביטוח שנרכשו. החברה הכריזה תחלק דיבידנד של כ-10 מיליון שקל.

 

שותפויות לוויתן הודיעו הבוקר רשמית כי חברת אור אנרגיות חתמה על הסכם לרכישת גז טבעי מהפרויקט בשווי של כ-2 מיליארד דולר לטובת הפעלת תחנת הכח העתידית שהיא מקימה. מדובר בעסקה למכירת גז טבעי מהמאגר לתקופה של כ-20 שנה, בהיקף שעשוי להגיע, לפי הערכות השותפויות, לכ-BCM 8.8 לכל תקופת ההסכם.

 

כמו כן, אבנר ודלק קידוחים הודיעו כי יחלקו רווחים בסכום כולל של 99 מיליון דולר: אבנר תחלק רווחים של כ-53.4 מיליון דולר (כ-0.016 דולר ליחידת השתתפות), ודלק קידוחים אישרה חלוקה של כ-45.6 מיליון דולר או 0.085 דולר ליה"ש, ב-31 בדצמבר.

 

 חלל תקשורת תרכוש מאסיהסאט שירותי תקשורת ב-22 מיליון דולר בשנה: החברות חתמו על הסכם במסגרתו אסיהסאט תעניק לחברה שירותי תקשורת באמצעות לוויין פעיל שבבעלותה ובנוסף תספק שירותי תפעול ללוויין.

 

עונת הדוחות הגיעה אתמול כאמור לסיומה הרשמי. חברה לישראל דיווחה אמש כי ההפסד המיוחס לבעלי החברה הסתכם ברבעון השלישי ב-209 מיליון דולר לעומת רווח של כ-76 מיליון דולר במקביל אשתקד. הרווח בתקופה המקבילה כלל הכנסת מס בסך כ-162 מליון דולר בעקבות חלוקת דיבידנדים ממפעל מאושר כחלק ממהלך הפיצול. מכירות החברה הסתכמו בסך של כ-1.383 מיליארד דולר, לעומת כ-1.379 מיליארד ברבעון המקביל ב-2015.

 

ברם דיווחה היום כי הרחבת הייצור תרמה להמשך הגידול בהכנסות וברווחיות: הרווח הנקי גדל ברבעון ב-6% לכ-3 מיליון שקל, וההכנסות ממכירות צמחו ב-9% לכ-27 מיליון בשל הרחבת כושר הייצור במפעלי החברה בשדרות והאצת פעילותו של המפעל החדש בארה"ב.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש