יתרת החוב של המגזר העסקי גדלה ברביע השלישי של שנת 2016 בכ-10.5 מיליארדי ש"ח (1.3%) והסתכמה בכ-841 מיליארדים. יתרת החוב של משקי הבית גדלה ברביע זה בכ-11 מיליארדים (2.2%) ועמדה בסופו על כ-501 מיליארדים. כך נמסר היום (שלישי) מבנק ישראל.
החוב של המגזר העסקי: ברביע השלישי של 2016 גדלה יתרת החוב של המגזר העסקי בכ-10.5 מיליארדי ש"ח (1.3%) ועמדה בסוף ספטמבר על כ-841 מיליארדים. העלייה ביתרת החוב נבעה מגידול כמותי בחוב החוץ הבנקאי שהסתכם בכ-14.8 מיליארדים והורכב בעיקרו מגיוסים נטו באג"ח סחירות בישראל. גיוסים אלו התבצעו בעיקר בספטמבר, בו נרשמו הנפקות משמעותיות שנבעו בחלקן מהקדמת הנפקות מאוקטובר שהתאפיין במיעוט ימי עסקים (חגי תשרי). העלייה ביתרה קוזזה במקצת מהקטנה כמותית של הלוואות בנקאיות וכתוצאה מייסוף של כ-2.3% בשער החליפין של השקל מול הדולר, אשר הקטין את השווי של החוב הנקוב והצמוד מט"ח.
ברביע השלישי של השנה, הנפיק המגזר העסקי (ללא בנקים וביטוח) אג"ח בשווי של כ-19 מיליארדי ש"ח, גבוה משמעותית מהגיוסים ברביע הקודם (כ-10 מיליארדים), רוב הגיוסים התבצעו בספטמבר. בחודש אוקטובר 2016, על רקע מיעוט ימי העסקים, הנפיק המגזר העסקי אג"ח בשווי של כ-0.5 מיליארדי ש"ח בלבד.
המרווח בין תשואת מדד אג"ח החברות הצמוד, תל בונד 60, לבין תשואת האג"ח הממשלתיות הצמודות התרחב בכ-0.1 נק’ האחוז בחודשיים האחרונים עד לרמה של כ-1.36 נק’ האחוז באוקטובר, זאת לאחר ירידה של כ-0.31 נק’ האחוז שנרשמה בחודשים מרץ עד אוגוסט של השנה.
בחודש נובמבר 2016 בוצעו התיקונים הרטרואקטיביים הבאים: ניכוי אשראי למלכ"רים ציבוריים ופרטיים מהמגזר העסקי (ירידה של כ-2.3 מיליארדי ₪, ביתרת החוב של המגזר העסקי) והעברתם לממשלה ולמשקי הבית, בהתאמה. זאת, בהתאם להגדרות הבינלאומיות; שיפור אומדן לאחזקות הגופים המוסדיים באג"ח של המגזר העסקי באמצעות שימוש בנתונים פרטניים – שיפור זה אינו משפיע על סך החוב של המגזר העסקי, אלא על פילוח האחזקות באג"ח של המגזר העסקי שבידי הגופים המוסדיים ומשקי הבית (המחושב כשארית). שיפור זה מתבטא בלוחות ארוכי הטווח לפי מלווים ומכשירים המפורסמים באתר הבנק.