יניב חברון<br>קרדיט: ניקול דה קסארו
יניב חברון קרדיט: ניקול דה קסארו

יניב חברון, הכלכלן הראשי של בית ההשקעות אקסלנס, מתייחס בסקירתו השבועית לשני אירועים מרכזיים השבוע שמהווים, לדבריו "גורמי אי וודאות לא קטנים אך השוק לא באמת תימחר אותם עד כה". האירוע הראשון הוא המפגש החצי שנתי בין חברות ארגון המדינות יצואניות הנפט אופ"ק בוינה שיתקיים היום, והאירוע השני הוא משאל העם באיטליה שצפוי ביום ראשון הקרוב.

 

הוא מציין בסקירה כי "במפגש אופ"ק בוינה צפויים לדון בקיצוץ תפוקות ייצור הנפט בכ-1.2 מיליון חביות ביום ביחס לתקופה מחודש אוקטובר, לרמת הנעה בין 32.5-33 מיליון חביות ביום, וזאת על מנת לייצב את מחיר הנפט. המחלוקת סביב סוגיות שונות, בעיקר מעמדן של אירן ועיראק (השנייה והשלישית בגודלן באופ"ק לפי רמת תפוקת הנפט לאחר סעודיה) בהסכם, עשויה ’לפוצץ’ את ההסכם".

 

עוד כותב חברון כי "במשך שנתיים כמעט מצליחות החברות בארגון לייצר ציפיות לפעולה שתוביל לעליית מחיר הנפט, אלא בינתיים, פעם אחר פעם הן מאכזבות ועדיין המשקיעים מצפים לפעולה".

 

להערכתו, "השבוע הקרוב יהיה קריטי הרבה יותר ממפגשים קודמים. המשקיעים מצפים כמעט בוודאות לפעולה, אכזבה הפעם תכריע כי בארגון לא באמת מסוגלים להגיע להסכמות, שלא לדבר על הסכמות הארגון עם יצואניות מחוץ לאופ"ק".

 

עוד הוא טוען כי "אובדן אמון של המשקיעים ביכולתו של הארגון להגיע להסכמות, יוביל לצניחת מחירי הנפט בחדות ויכניס את הסקטור ואת היצואניות לסחרור מחודש. גם הבנקים יצטרפו לסחרור הפעם, בתרחיש שבקלות עשוי להזכיר את אשתקד".

 

חברון מעריך כי "בכל אחד מהתרחישים, בין אם יגיעו להסכם ובין אם לא, תגובת המחירים תהיה קיצונית בכל מצב. במידה ונראה הגעה להסכם, מחיר חבית נפט יזנק במהירות אל מעל לרמה של 50 דולר. במקרה של כישלון, מחיר החבית צפוי לצלול לאזור ה-40 דולר לחבית. על כן, יש לפעול בהתאם, לקחת הגנות ורצוי להצטייד בדולרים".

 

חברון מתייחס בסקירה גם למשאל העם באיטליה שצפוי ביום ראשון הקרוב. חברון אומר כי "לתוצאות המשאל עלולות להיות השלכות מרחיקות לכת בנוגע לעתידה הכלכלי של איטליה ובעיקר על עתידו (וקיומו) של גוש האירו, וזאת מכיוון שראש ממשלת איטליה, מתאו רנצי, אמר כי הוא יתפטר במידה ולא יזכה באפשרות לבצע רפורמה בחוקה".

 

לדבריו, "במידה ושני האירועים ייכשלו (אי הגעה להסכם הפחתת הייצור ע"י אופ"ק וכישלון במשאל עם באיטליה), השוק עלול לסבול מאי-וודאות, ירידת תשואות (כתוצאה מצניחה במחיר הנפט) וירידות בשוק המניות". לכן חברון ממליץ להגן על תיק ההשקעות מפני התממשות תרחישים אלו באמצעות "הגדלה של הדולר, חוזי לונג על אג"ח במח"מ ארוך וגם קנייה של חברות Utilities במידה והנפט יצלול במקרה שבאופ"ק לא יגיעו להסכמה. הגדלה של זהב תעזור במידה ומשאל העם באיטליה לא יעבור".

 

לסיכום, חברון מעריך גם כי "תשואות האג"ח ל-10 שנים צפויות לנוע בטווח שבין 2% ל-2.5% וייתכן שכבר במהלך השבוע הקרוב נראה אותן צונחות, שכן גם מפגש אופ"ק וגם משאל העם באיטליה יהיו גורמי סיכון שיאיצו את הביקוש לאג"ח האמריקאית יחד עם הלחץ הדיפלציוני מירידה מחודשת במחיר הנפט".

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש