אפריקה ישראל תעשיות הודיעה היום כי לאחר תקופת הידברות ארוכה של הנהלת נגב יחד עם מנשה שגיב, סמנכ"ל הכספים של קבוצת אפריקה ישראל עם כל אחד מהבנקים המלווים בנפרד, גיבשה הנהלת נגב בהיוועצות עם יועצים חיצוניים, מתווה לארגון מחדש של החוב הבנקאי שלה.
זאת, לצד המשך יישומה בפועל של תכנית התייעלות אגרסיבית אותה גיבשה הנהלת נגב, הכוללת בין היתר את הוצאתה לפועל של תכנית עסקית ארוכת טווח, אשר יביאו להערכת הנהלת החברה לשיפור התוצאות העסקיות של נגב.
במסגרת הידברות זו הגיעו הצדדים להבנה בהתייחס לעקרונות שיעמדו בבסיס המתווה לארגון מחדש של החוב הבנקאי בדרך של חלוקתו לרכיבי אשראי לזמן קצר ואשראי לזמן ארוך, הכולל בחלקו תקופת גרייס, לצד הסכמה על חוב שמועד פירעונו יידחה במלואו (קרן וריבית) למשך תקופה של מספר שנים. כמו כן, חוב שמועדי פירעונו יקבעו על בסיס ביצועיים עסקיים של נגב. במסגרת זו, מנהלים הצדדים דיונים גם בקשר עם העמדת אשראי נוסף על ידי הבנקים עבור צרכי ההון החוזר של נגב.
יקי ודמני, מנכ"ל אפריקה תעשיות וקבוצת נגב, מעריך כי "המתווה החדש המתגבש בימים אלה, שבבסיסו עומדת תוכנית עסקית ארוכת טווח אותה גיבשה החברה יחד עם האשראי הנוסף אשר עשוי להינתן על ידי הבנקים יאפשרו להוביל את נגב קדימה ויהוו הבעת אמון של הבנקים בעובדי החברה ובמנהליה".