סאטקום מערכות הבורסאית הודיעה היום כי תאגיד "וואיוק", המוחזק על ידי החברה (באמצעות חברת בת בבעלות מלאה) בשיעור של 5.9%, החליט על מתן זיכוי רוחבי לכל בעלי המניות של וואיוק. חלקה של החברה נאמד בסך של כ-2 מיליון ש"ח (530 אלף דולר), כאשר סכום זה ייזקף לשורת הרווח בדוחותיה הכספיים של החברה. הזיכוי עתיד להתקבל עד לסוף שנת 2016.

 

ההחלטה נתקבלה כחלק ממדיניות וואיוק לייצור החזר השקעה למשקיעיה לאורך השנים. וואיוק הינה חברה פרטית שבבעלותה כבל אופטי הפרוס בצד המזרחי של יבשת אפריקה ומוחזק על ידי חברות תקשורת שונות, ביניהן סאטקום מערכות. סכום הזיכוי הנוכחי מתווסף להחזרי השקעה נוספים אשר בוצעו במהלך השנתיים האחרונות על ידיוואיוק.

 

מהערכת שווי שפורסמה על ידי גיזה זינגר אבן במרץ 2016 עולה כי שווי הפעילות של חברת וואיוק ליום 31.12.2015 הינו כ-150 מיליון דולר. בהערכת השווי פורסם כי הכנסות וואיוק בשנת 2015 הסתכמו בכ-51 מיליון דולר, גידול של כ-8% בהשוואה לכ-47 מיליון דולר בשנת 2014. בשנת 2015 ה-Ebitda הסתכם בכ-26 מיליון דולר אשר היוו כ-51% מההכנסות בהשוואה לכ-23 מיליון דולר בשנת 2014 אשר היוו שיעור של כ-49% מההכנסות. עוד עולה מנתונים שפורסמו בהערכת השווי כי בהתאם לתחזיות משנת 2012 עד 2019, הצמיחה באפריקה בביקוש לרוחב פס בינלאומי היא הגבוהה ביותר בעולם - כ-50% לשנה.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש