בצלאל (בוצי) מכליס, נשיא ומנכ"ל אלביט מערכות <br>קרדיט: יח"צ
בצלאל (בוצי) מכליס, נשיא ומנכ"ל אלביט מערכות קרדיט: יח"צ

חברת התעשייה הביטחונית אלביט מערכות פרסמה הבוקר (חמישי) את דוחות רבעון השלישי לשנת 2016: ההכנסות ברבעון השלישי הסתכמו ב-780.8 מיליון דולר לעומת הכנסות בסך של 764.8 מיליון ברבעון המקביל ב-2015.

 

הרווח הנקי על בסיס non-GAAP (לא לפי כללי החשבונאות המקובלים) המיוחס לבעלי המניות הסתכם ברבעון השלישי ב-62.5 מיליון דולר לעומת 62.3 מיליון בתקופה המקבילה אשתקד. הרווח הנקי על בסיס GAAP (לפי כללי החשבונאות המקובלים) עמד ברבעון על 63.4 מיליון דולר לעומת 49.7 מיליון ברבעון השלישי של 2015.
מִילִיוֹן; הרווח הנקי למניה Non-GAAP היה 1.46$, והרווח הנקי למניה GAAP עמד על 1.48$.

 

דירקטוריון החברה הכריז על חלוקת דיבידנד של 0.4 דולר למניה עבור הרבעון השלישי, שיחולק לבעלי המניות ב-5 בדצמבר.

 

בצלאל (בוצי) מכליס, נשיא ומנכ"ל אלביט מערכות: "אנו מרוצים מהתוצאות הכספיות של הרבעון, המציגות צמיחה ושיפור ברווח. הצמיחה בצבר בהשוואה לשנה קודמת, של יותר משישה אחוזים, תומכת בצמיחה המתמשכת בהכנסות, כפי שהצגנו בשלושת הרבעונים הראשונים בשנה זו. בנוסף, רשמנו רווח,בפעם השניה השנה, כתוצאה מפיצול פעילויות בתחום האזרחי. זו תוצאה של המאמצים שלנו לאמץ מספר מהטכנולוגיות שלנו ליישומים אזרחיים, ולהקים חברות שיעסקו בתחומים אלו. אנו מקווים לראות את פירות היוזמות האלו במהלך השנים הבאות".

 

תוצאות הרבעון השלישי של שנת 2016: הכנסות החברה ברבעון השלישי הסתכמו כאמור ב- 780.8 מיליון דולר בהשוואה ל- 764.8 מיליון דולר ברבעון השלישי של שנת 2015.

 

הרווח הגולמי Non-GAAP לרבעון השלישי של שנת 2016 הסתכם ב- 238.1 מיליון דולר (30.5% מסך ההכנסות), בהשוואה לרווח גולמי של 233.5 מיליון דולר (30.5% מסך ההכנסות) ברבעון המקביל אשתקד. הרווח הגולמי לפי GAAP-US לרבעון השלישי של שנת 2016 הסתכם ב- 230.4 מיליון דולר (29.5% מסך ההכנסות) בהשוואה ל- 223.3 מיליון דולר (29.2% מסך ההכנסות) ברבעון המקביל אשתקד.

 

הוצאות המחקר והפיתוח, נטו לרבעון השלישי של שנת 2016הסתכמו ב- 65.6 מיליון דולר (8.4% מסך ההכנסות), בהשוואה ל- 61.0 מיליון דולר (8.0% מסך ההכנסות) ברבעון המקביל אשתקד.

 

הוצאות השיווק והמכירה, נטו לרבעון השלישי של שנת 2016הסתכמו ב- 60.9 מיליון דולר (%7.8 מסך ההכנסות), בהשוואה ל- 60.6 מיליון דולר (7.9% מסך ההכנסות) ברבעון המקביל אשתקד.

 

הוצאות הנהלה וכלליות, נטו לרבעון השלישי של שנת 2016הסתכמוב- 36.1 מיליון דולר (4.6% מסך ההכנסות), בהשוואה ל- 36.4 מיליון דולר (4.8% מסך ההכנסות) ברבעון המקביל אשתקד.

 

הכנסות תפעוליות אחרות, נטו לרבעון השלישי של שנת 2016 הסתכמו ברווח של כ-10.5 מליון דולר. הסכום משקף רווח שנבע מהערכת שווי מניות בחברה ישראלית חדשה כתוצאה מהשקעות משקיע חיצוני. חברת הבת הוקמה ביולי 2016 ופועלת בתחום מערכות אנרגיה מתקדמות לישומים בתחבורה אזרחית.

 

הרווח התפעולי Non-GAAP ברבעון השלישי של שנת 2016 הסתכם ב- 77.9 מיליון דולר (10.0% מסך ההכנסות), לעומת רווח תפעולי של 80.3 מיליון דולר (10.5% מסך ההכנסות) ברבעון המקביל אשתקד. הרווח התפעולי לפי GAAP- US ברבעון השלישי של שנת 2016 הסתכם ב- 78.3 מיליון דולר (10.0% מסך ההכנסות) בהשוואה ל- 65.3 מיליון דולר (8.5% מסך ההכנסות) ברבעון המקביל אשתקד.

 

הוצאות המימון, נטו לרבעון השלישי של שנת 2016 הסתכמו ב- 7.3 מיליון דולר, בהשוואה ל- 6.1 מיליון דולר ברבעון המקביל אשתקד.

 

מיסים על הכנסה ברבעון השלישי של שנת 2016 הסתכמו ב- 8.9 מיליון דולר (שיעור מס אפקטיבי של 12.5%), בהשוואה ל- 10.3 מיליון דולר (שיעור מס אפקטיבי של 17.3%) ברבעון המקביל אשתקד. שיעור המס האפקטיבי הנמוך ברבעון נבע בעיקר מסגירת שומות בגין שנים קודמות בחברת בת בישראל וכן מתמהיל הרוווח ושיעורי המס במדינות השונות בהן פועלת החברה.

 

חלק החברה ברווח הנקי של חברות כלולות ושותפויות ברבעון השלישי של שנת 2016 הסתכם ב- 1.4 מיליון דולר, בהשוואה ל- 1.7 מיליון דולר ברבעון המקביל אשתקד. חלק המיעוט ברווח הנקי ברבעון השלישי של שנת 2016 הסתכם ב- 0.2 מיליון דולר, בהשוואה ל- 1.0 מיליון דולר ברבעון המקביל אשתקד.

 

הרווח הנקי Non-GAAP המיוחס לבעלי המניות הרגילים של החברה ברבעון השלישי של שנת 2016 הסתכם ב- 62.5 מיליון דולר (8.0% מההכנסות), בהשוואה ל- 62.3 מיליון דולר (8.1% מההכנסות) ברבעון המקביל אשתקד. הרווח הנקי לפי US-GAAP המיוחס לבעלי המניות הרגילים של החברה לרבעון השלישי של שנת 2016 הסתכם ב- 63.4 מיליון דולר (8.1% מסך ההכנסות) בהשוואה ל- 49.7 מליון דולר (6.5% מסך ההכנסות) ברבעון המקביל אשתקד.

 

הרווח למניה Non-GAAP בדילול מלאהמיוחס לבעלי המניות הרגילים של החברה ברבעון השלישי של שנת 2016, עמד על 1.46 דולר, בהשוואה ל- 1.46 דולר ברבעון השלישי של שנת 2015. הרווח למניה לפי US-GAAP בדילול מלא המיוחס לבעלי המניות הרגילות של החברה לרבעון השלישי של 2016 היה 1.48 דולר בהשוואה ל- 1.16 דולר ברבעון השלישי של 2015.

 

צבר ההזמנות של החברה ליום 30 בספטמבר 2016 היה 6.836 מיליארד דולר, לעומת 6.420 מיליארד דולר ליום 30 בספטמבר 2015. כ- 69% מצבר ההזמנות של החברה מיועד למכירה ללקוחות מחוץ לישראל. כ- 48% מצבר ההזמנות מיועד לביצוע עד סוף 2016 ובמהלך 2017.

 

תזרים המזומנים ששימש לפעילות שוטפת במהלך תשעת החודשים הראשונים של 2016 הסתכם ב- 32.4 מיליון דולר, לעומת תזרים של 255.7 מיליון דולר שנבע מפעילות שוטפת בתשעת החודשים הראשונים של 2015. הפער בתזרים המזומנים מפעילות שוטפת בשנת 2016 נבע בעיקר כתוצאה מעיכוב בקבלת תקבולים מלקוחות. החברה לא רואה סיכון בגבית החובות האמורים.

 

אירועים אחרונים: ב- 11 בספטמבר 2016 הודיעה החברה כי זכתה בחוזה בהיקף של יותר מ- 90 מיליון דולר לאספקת מערכות אלקטרו-אופטיות מתקדמות SPECTROTM XR, למדינה באסיה-פאסיפיק. החוזה יתבצע במהלך ארבע שנים.

 

ב- 5 באוקטובר 2016 הודיעה החברה כי החברה הבת שלה בארצות הברית, Elbit Systems of America, LLC קבלה הזמנה בהיקף של 7.3 מיליון דולר לאספקת ידית עמדת תותחן לרק"מ הברדלי של הצבא האמריקני. החוזה יתבצע במהלך השנתיים הקרובות בטקסס.

 

ב- 6 בנובמבר 2016 הודיעה החברה כי החברה הבת שלה, סייברביט בע"מ, זכתה בחוזה לאספקת הפלטפורמה שלה מסוג CYBERBIT Range עבור המרכז לאימון אבטחת סייבר של מרילנדCyber Security Training Range of Maryland, LLC, המרכז הראשון מסוגו לאימון מעשי של אבטחת סייבר לאנשי מקצוע בתחומי טכנולוגיות המידע והגנת תשתיות בארה"ב.

 

ב- 16 בנובמבר 2016 הודיעה היום כי ,Samsung SDS Co. Ltd. חברה בת של קבוצת סמסונג ומובילה עולמית בתחום שרותי ה- IT, בחרה בסייברביט בע"מ, החברה המגינה על כמה מהארגונים הרגישים בעולם מפני איומי סייבר, להגן על לקוחות מפני התקפות על מערכות בקרה תעשייתיות.

 

דירקטוריון החברה הכריז כאמור על חלוקת דיבידנד בסך 0.40 דולר למניה בגין הרבעון השלישי של שנת 2016. המועד הקובע יהיה 27 בנובמבר 2016 והדיבידנד ישולם ב- 5 בדצמבר 2016. הדיבידנד יחולק מרווחי מפעל מועדף בניכוי מס בשיעור של 20%.

 

החברה תקיים שיחת ועידה היום, 17 בנובמבר 2016 בשעה 10:00 לפי שעון החוף המזרחי של ארה"ב. בשיחה החברה תסקור את התוצאות ותענה על שאלות. להשתתפות בשיחת הועידה אנא התקשרו למספרים שלהלן. אנא החלו להתקשר כ- 10 דקות לפני תחילת שיחת הועידה.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש