הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה פרסמה היום ממצאים ראשונים מסקר הוצאות משק הבית 2015 - נתוני הכנסות, הוצאות ובעלות על מוצרים של משקי-הבית בישראל.

 

 

מהנתונים עולה כי ההכנסה הכספית הממוצעת ברוטו לחודש למשק בית, מכל מקורות ההכנסה (עבודה, הון, קצבאות ותמיכות) הגיעה בשנת 2015 ל-18,671 ש"ח - עלייה ראלית של 2.5% לעומת השנה הקודמת. ההוצאה הכוללת לתצרוכת, הכוללת את אומדן ההוצאה על שירותי דיור, הסתכמה ב-15,407 ש"ח לחודש - עלייה ראלית של 3.0% לעומת השנה הקודמת.

 

בהשוואה בין ממוצע ההכנסות וההוצאות, ההכנסה הכספית נטו לחודש למשק בית היא 15,427 ש"ח וההוצאה הכספית היא 12,323 ש"ח לחודש. 77.5% מהכנסות משקי הבית מקורן בעבודה, כ-11% בקצבאות ותמיכות והיתר בהון, פנסיות וקופות גמל.

 

נתוני הוצאות, הכנסות וחלוקת הכנסות לפי עשירונים: ההוצאה הכספית של משקי הבית בשלושת העשירונים התחתונים גבוהה מההכנסה נטו שלהם. מדד ג’יני למדידת אי-שוויון בחלוקת הכנסות בין משקי הבית לפי הכנסה כספית נטו לנפש סטנדרטית, ירד בשנת 2015 ועמד על 0.366 נקודות.

 

הפערים בין העשירון העליון לתחתון בהכנסות הכספיות נטו גבוהים הרבה יותר מהפערים בהוצאות הכספיות (העשירון העליון מכניס פי 8.2 מהעשירון התחתון ומוציא פי 2.6 מהעשירון התחתון). ההכנסה הכספית נטו של שני העשירונים העליונים מהווה 38.9% מסך הכנסות משקי הבית, בהשוואה ל-6.4% בשני העשירונים התחתונים ול-54.7% בעשירוני הביניים (עשירונים 3 עד 8).

 

מספר המפרנסים הממוצע למשק בית - 1.5, בחמישון התחתון - 0.9 ובחמישון העליון - 1.7. יותר מרבע מסך ההוצאה של החמישון התחתון (25.3%) הייתה על מזון והלבשה והנעלה, בהשוואה לפחות מחמישית (16.6%) בחמישון העליון.

 

הכנסות והוצאות חודשיות לפי מעמד בעבודה של ראש משק הבית: במשק בית שבראשו שכיר, ההוצאה הכספית היא 13,410 ש"ח לחודש וההכנסה הכספית נטו - 17,358 ש"ח לחודש. במשק בית שבראשו עצמאי, ההוצאה הכספית היא 15,235 ש"ח לחודש וההכנסה הכספית נטו - 17,680 ש"ח לחודש. במשק בית שבראשו אדם לא עובד, ההוצאה הכספית היא 7,064 ש"ח לחודש וההכנסה הכספית נטו - 7,592 ש"ח לחודש.

 

בעלות על מוצרים בני קיימא: ל-96.9% ממשקי הבית בישראל יש לפחות טלפון נייד אחד. ל-80.3% ממשקי הבית יש מחשב, ל-40.9% יש טאבלט ו-74.3% מחוברים לאינטרנט. ל-82.6% ממשקי הבית יש דוד שמש. ל-39.2% ממשקי הבית יש מדיח כלים בביתם. בעשירון העליון ל-76.4% ממשקי הבית יש מדיח כלים בהשוואה ל-9.0% ממשקי הבית בעשירון התחתון.

 

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש