בחודשים יולי -ספטמבר 2016, לפי נתוני מגמה בחישוב שנתי, חלה עלייה של 3.0% (במחירים קבועים) בסך כל פדיון רשתות השיווק, לאחר עלייה של 6.3% בשלושת החודשים אפריל - יוני 2016. כך עולה מנתונים שפרסמה היום הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה לסיכום הפדיון (מכירות) של רשתות השיווק בישראל בחודשים יולי-ספטמבר.

 

בפדיון של רשתות המזון נרשמה בתקופה זו עלייה של 0.5% (במחירים קבועים) בהמשך לעלייה של 4.1% בחודשים אפריל - יוני 2016.

 

נתוני הפדיון ברשתות השיווק מתייחסים לרשתות המתמחות במזון ולרשתות המתמחות במוצרים אחרים: מוצרי טקסטיל והלבשה, הנעלה, מוצרים בני קיימא, כלי בית ו"שונות" - מוצרי קוסמטיקה, תרופות, צעצועים, ספרים, ציוד משרדי ואופטיקה. פדיון הרשתות המוגדרות כרשתות מזון כולל את הפדיון גם ממכירת חומרי ניקוי ומוצרים אחרים.

 

השינויים בערך המכירות ברשתות אלה אינם משקפים בהכרח את השינויים בערך המכירות של מוצרי צריכה בכלל המסחר הקמעוני. זאת, כאשר יש מעבר של קונים ממסגרת המסחר הקמעוני האחר למסגרת חנויות של רשתות השיווק הנחקרות, מסיבות שונות, למשל: פתיחת סניפים חדשים, רכישה של חנויות קיימות וסגירת סניפים.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש