ברק סורני, לשעבר מנכל פסגות בית השקעות<br>קרדיט:  גיא חמוי
ברק סורני, לשעבר מנכל פסגות בית השקעות קרדיט: גיא חמוי

בית ההשקעות פסגות ממשיך להגדיל את ההשקעות הישירות בתחום הנדל"ן המניב בחו"ל. פסגות, המנוהל על ידי ברק סורני, השלים בשבועות האחרונים רכישה של 2 מקבצי מגורים להשכרה הכוללים 730 יח"ד מסוג Multi Family יחד עם קרן בלו אטלנטיק, כאשר פסגות תחזיק ב- 40% מהנכסים והיתרה תוחזק ע"י קרן בלו אטלנטיק.

 

קרן בלו אטלנטיק היא קרן להשקעות בנדל"ן מניב- מולטיפמילי בארה"ב, המתמחה ברכישה, שיפוץ וניהול של מתחמי מגורים להשכרה בדרום מזרח ארה"ב. הקרן מנוהלת ע"י גיל חרמון ואורן הון.

 

הקרן השלימה במחצית השנה הראשונה גיוס של כ- 125 מיליון דולר בהובלת פועלים שוקי הון, זרוע ההשקעות של בנק הפועלים, בניהולו של עומר קרייזל, שגם ביצעה השקעת עוגן בקרן.

 

שני מקבצי המגורים נהנים מתפוסה בשיעור גבוה של כ- 94% ונמצאים באיזורים איכותיים במטרופולין דאלאס, בסמוך למתחמי תעסוקה גדולים וביניהם מטה חברת לוקהיד מרטין המעסיק כ- 15,000 עובדים (במתחם מיוצר מטוס ה- F-35), מתחם גדול של ג’נרל מוטורס האמור להתרחב בתקופה הקרובה, מטה חברת כלי הטיסBell Helicopter ובסמוך לבתי חולים גדולים.

 

מטרופולין דאלאס כולל מעל ל- 7 מיליון תושבים ונחשב כאחד מהגדולים בארה"ב. העיר נהנית משיעורי צמיחה שנתיים של כ- 3.0% ומשיעור אבטלה של כ- 3.9%. פרמטרים המציבים את דאלאס כאחת מהערים החזקות והאיכותיות ביותר בארה"ב.

 

בשנים האחרונות התפתחה העיר כמרכז תעשייתי ופיננסי חשוב בארה"ב. המיסים הנמוכים במדינת טקסס, העלויות הנמוכות בהקמת עסקים חדשים וסביבת העסקים במטרופולין, הביאו לכך ש- 22 חברות ממדד Fortune 500 וכן כ- 40 חברות ממדד Fortune 1000 ממוקמות באזור.

 

בין היתר ניתן למצוא את המטות הראשיים של: American Airlines,AT&T Kimberly-Clark, Texas Instruments, Exxon Mobil.

 

ביוני 2016, פסגות וקרן בלו אטלנטיק רכשו במטרופולין אטלנטה 2 מקבצי מגורים הכוללים 625 יח"ד במחיר של כ- 87 מיליון דולר.

 

פסגות ובלו אטלנטיק החלו בשיתוף פעולה לרכישת מקבצי מגורים להשכרה בארה"ב ב-2014. בכוונת השותפים להמשיך ולהשקיע בתקופה הקרובה מאות מיליוני דולרים ברכישה של מקבצי מגורים להשכרה הממוקמים בערים איכותיות הנהנות מצמיחה גבוהה ומנתונים דמוגרפים חזקים.

 

בית ההשקעות פסגות נחשב לגדול ולמוביל בהשקעות ישירות בנדל"ן בקרב בתי ההשקעות. בין היתר, פסגות מחזיק בבנייני משרדים בישראל ובארה"ב ובפורטפוליו מגורים גדול בארה"ב. פסגות בוחן כיום רכישה של נכסים נוספים בארה"ב ובמדינות נוספות במערב אירופה.

 

קרן בלו אטלנטיק היא בבעלות ובניהול של גיל חרמון ואורן הון. הקרן מהווה פלטפורמה מלאה של יזמות וניהול של נדל"ן למגורים (Multifamily) בארה"ב במשך עשרות שנים. החברה מחזיקה ומנהלת כיום נכסים בהיקף של כ- 2.0 מיליארד דולר ומעל 15,000 יחידות דיור בכ- 60 מתחמים.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש