יום המסחר השני לשבוע של "אחרי החגים" בבורסה בתל אביב צפוי להיפתח הבוקר בהמתנה לפתיחת שבוע המסחר בשוקי העולם. המשקיעים מתמקדים בהמשך עונת הדוחות והשבוע ישימו לב לפרסום החלטת הריבית של הפד ביום רביעי שם לא צפוי שינוי עד ההחלטה בדצמבר, ולדוח התעסוקה ביום שישי - ובעיקר דרוכים לקראת בחירות לנשיאות בארה"ב שייערכו בשבוע הבא.
בשוקי אסיה נרשמת הבוקר מגמה מעורבת, ואילו החוזים העתידיים מאותתים על פתיחה חיובית בוול סטריט בשעה מוקדמת זו.
נזכיר כי הבורסה המקומית פתחה אתמול את השבוע בירידות שערים של למעלה מאחוז, כאשר אופקו ומניות הסלולר בלטו בירוק, ואילו פריגו צללה במסגרת המומנטום השלילי במניות הפארמה. מדד ת"א-25 ירד ב-1.19% ות"א-100 איבד 1.37% מערכו, במחזור מסחר דליל של כחצי מיליארד שקל האופייני לימי ראשון, זאת בהמשך לירידות בניו יורק ביום ו’ בצל הודעת ה-FBI על חידוש חקירת המיילים של קלינטון, התפתחות שהביאה להתחזקותו של טראמפ בסקרים. זה היום הרביעי ברציפות שבו נרשמו ירידות מעבר לים.
טבע תרכז עניין במסחר לאחר שהגישה ל-FDA מסמך המפרט את ההבדלים בין הקופקסון המקורי שלה לבין המוצר הגנרי המשווק על-ידי החברות מומנטה וסנדוז. כוונתו של מסמך כזה היא לעכב את כניסת הקופקסון הגנרי לשוק.
מנרב תמשיך לבלוט על רקע המלצת "קנייה" מבנק ירושלים במחיר יעד של 709 שקל למניה, גבוה משמעותית ממחירה בשוק.