הבורסה בת"א צפויה לפתוח את המסחר ביום ראשון בירידות שערים בעקבות הסגירה השלילית בניו יורק ופער ארביטרז’ ממוצע שלילי של המניות הישראליות הנסחרות בניו יורק. בכל אשמים ראשי ה-FBI שהודיעו על חידוש חקירת האימיילים של הילרי קלינטון. וכך, למרות פער חיובי של מניות אופקו ומניית אורמת, כל שאר מניות הארביטרז’ בת"א 25 חוזרות שליליות. בולטות בירידה מניות הפארמה – טבע, מיילן ובעיקר פריגו אשר חוזרות בפער שלילי של עד 3.5%. כיל חוזרת גם היא שלילית לאחר שS&P הורידו את דרוג החוב שלה.
כאמור, מדדי המניות אמריקניות סיימו ביום ו מסחר תנודתי עם הפסדים צנירידות קלות. הודעת ה-FBI כי הוא מחדש את הבדיקה במיילים של הילרי קלינטון, הוספת מנה נוספת של אי ודאות פוליטית לשוק. המדדים עיקריים שבתחילת המסחר רשמו עליות, אשר נתמכו על ידי פרסום התמ"ג החזק, אבל החדשות של חידוש החקירה גרמו לתפנית. כאשר המשקיעים מתעכלים את וההשלכות אפשריות על הבחירות הקרובות.
בסיום המסחר מדד הדאו ג’ונס ירד 8.49 נקודות, או 0.05%, כדי לסיים ב- 18,161.19. מדד ה- S & P 500 ירד 6.63 נקודות, או 0.3%, כדי לסגור בשער של 2,126.41. מדד הנאסד"ק איבד 25.87 נקודות, או 0.5%, ל- 5,190.10. בסיכום שבועי, מדד ה- S & P איבד 0.7% ואילו הנאסד"ק ירד 1.3%. הדאו הצליח לגרד עלייה שבועית קלה של פחות מ -0.1%.
כלכלני לאומי המליצו לאחרונה על הגדלת החשיפה לאפיק המנייתי בישראל, הקטנת החשיפה למניות חו"ל, וצמצום החשיפה לאג"ח קונצרני בישראל. שינוי זה משקף את ההבדלים ברמות התמחור בשווקים, ואת השיפור בקצב הצמיחה בישראל. זאת, במקביל להצטברות מספר גורמי סיכון שעלולים להביא לתנודתיות גבוהה בשוק המניות העולמי בטווח הקצר. מבין גורמים אלו נציין את האפשרות של העלאת ריבית בארה"ב בחודש דצמבר, את השינויים המסתמנים במדיניות המוניטארית של הבנקים המרכזיים באירופה וביפן, ואת הבחירות בארה"ב.
באגוד ממליצים על "חלוקה שווה בין ישראל לחו"ל תוך העדפה להשקעה סקטוריאלית לסקטורים מובילים המתאימים לתקופה זו תוך "תיבול" התיק בבחירה סלקטיבית של מניות. מבחינת החשיפה הכללית לאפיק המנייתי אנו ממליצים בתיק המייצג על 18% ובתיק הספקולטיבי על 32%. האפיק צפוי להמשיך ליהנות מרמת הריביות הנמוכה בעולם ולהוות אלטרנטיבת השקעה מעניינת כחלק מהתיק בהתאם לאהבת הסיכון. בהתייחס לחלוקה הגיאוגרפית בחו"ל אנו מעדיפים את החשיפה לארה"ב המובילה מבין הכלכלות המפותחות בחלוקה של ארה"ב- 70%, אירופה- 15%, יפן- 8%, אסיה ללא יפן- 7%".
כיל הודיעה בסוף השבוע כי האנליסטים של הדירוג הגלובלי ב- Standard & Poor הורידו את דירוג האשראי העסקי הבינלאומי של החברה ל- BBB- עם אופק יציב. הורדת הדירוג של S & P משקפת את המצב החלש של שוק הדשנים העולמיים והוא נעשה בעקבות הורדות דומות לכמה מחברות הייחוס של כיל במהלך השנה האחרונה. בכל מקרה, דירוג כיל נותר בדירוג השקעה. על פי האומדן של החברה, ההשפעה על הוצאות המימון שלה תהיה זניחה, אם בכלל.
מודיעין יה"ש הודיעה בסוף השבוע כי מפעיל העסקה המשותפת עדכן כי בשטח פרויקט Mountain View בקליפורניה החל ביצועו של סקר סייסמי תלת מימדי. על פי המידע שנמסר למודיעין, הסקר צפוי להימשך מספר שבועות, מתוכנן לכסות שטח של כ-32 מייל רבוע ועלותו המשוערת הינה כ-2.16 מיליון דולר. בסיום הסקר יתבצע עיבוד של נתוני הסקר ולאחריו פענוח של הנתונים, אשר צפוי להסתיים לקראת תחילת הרבעון השני של שנת 2017.