יום מסחר מקוצר נוסף בבורסה בתל אביב צפוי להיפתח הבוקר בהמשך למגמה החיובית שנרשמה אתמול בשווקים, אם כי הבוקר נסחרים שוקי המזרח הרחוק במגמה מעורבת. מניות הפארמה הדואליות שחוזרות עם פערים חיוביים יתמכו בפתיחה. נזכיר כי בימי חול המועד (היום ומחר) שלב הנעילה יחל ב-14:14-14:15 והסגירה תהיה ב-14:24-14:25. המסחר בנגזרים יסתיים ב-14:35.

 

המניות הדואליות חוזרות לאחוזת בית בפער ארביטראז’ חיובי של 0.55% על מדד המעו"ף כאשר טבע שאיבדה 7.6% מערכה ב-3 ימי המסחר האחרונים שבה עם פער חיובי של 3%, מיילן עם פער חיובי של 1.7% ופריגו חוזרת עם פער חיובי של 1.2%. מנגד, מזור רובוטיקה חוזרת עם פער שלילי של 2.3%, סודהסטרים עם פער שלילי של 1% ופרטנר במינוס 1.75%.

 

בנק לאומי הודיע הלילה כי הגיע להסדר עם הרשיות בארה"ב, במסגרתו ישלם קנס של 1.6 מיליון דולר בעקבות "שירותי הייעוץ" שהעניק לאמריקאים. גובה הקנס יאפשר לבנק לשחרר 3.4 מיליון דולר מהפרשה של 5 מיליון דולר שביצע בעבר עבור פרשה זו.

 

הצרות בטבע נמשכות: אחרי שבמהלך החג דיווחה החברה כי ה-FDA עצר מחקר משותף עם ריג’נרון, אתמול פורסם שהחברה קיבלה מכתב אזהרה מה-FDA על בעיות במפעל הייצור שלה בהונגריה. המכתב מפרט ליקויים בפעולות ייצור ובקרות מעבדה, ובתכנית השלמות הנתונים של החברה. טבע התחייבה לבצע פעולות מתקנות כדי לתקן את הליקויים.

 

 

מדדי המניות בארה"ב סגרו אמש כאמור בעליות של עד 0.85% בשל רווחי החברות שהיו טובים מהצפוי והביא לסנטימנט חיובי בשוק. מדד ה- S&P 500 עלה ב -13 נקודות, או 0.6%, וסיים ב 2,139 בעוד מדד הדאו ג’ונס טיפס 75 נקודות, או 0.4%, כדי לסגור על 18,161. מדד הנאסד"ק עלה 44 נקודות, או 0.85%, וסיים ב 5243. גולדמן זאקס, נטפליקס בע"מ ו-UnitedHealth Group Inc היו בין החברות שהציגו רווחים טובים יותר מתחזיות רבעונים.

 

הנפט נסחר בעליות כאשר שוב חצה את רף ה-50 הדולר לחבית. בנובמבר ייערך הכנס השנתי של אופ"ק, ולאחר הדיווחים על הסכמות שהושגו בין יצואניות הנפט הגדולות בנוגע להקפאת תפוקת הנפט מהמפגש שנערך חודש שעבר באלג’יריה, כולם נושאים עיניים לראות האם אכן תחתמנה ההסכמות.

 

בגזרת המאקרו, פורסם מדד המחירים לצרכן בארה"ב, אשר עמד בצפי לעלייה של 0.3%. כמו כן פורסם גם מדד הליבה, בניכוי מחירי המזון והאנרגיה, אשר רשם עלייה נמוכה מהציפיות של 0.1%. בחודש ספטמבר נרשמה עלייה של 0.3%, כאשר הצפי עמד על 0.2%.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש