אדיסון פרסמו הבוקר אנליזה ראשונה לחברת אלומיי קפיטל במסגרת פרויקט האנליזות עם הבורסה לניירות ערך בתל אביב. במסגרת הסקירה, האנליסטים ג’יימי אייטקנהד ורוג’ר ג’ונסטון קובעים לאלומיי שווי הוגן למניה של 11.5 דולר - אפסייד של כ-30% לעומת מחיר מניה של כ-9 דולר בנעילה ביום שני השבוע.
אלומיי קפיטל בע"מ משקיעה בנכסי ייצור חשמל בינלאומיים על בסיס ערך תשואות ערך ומזומנים. תמהיל הנכסים שלה כולל מתקנים סולאריים באיטליה ובספרד והשקעה בתחנת כוח בישראל הפועלת על בסיס גז טבעי. החברה נהנית מרמה גבוהה של ייצור מזומנים (תזרים פנוי בשנת 2016 בתשואה של 6.2%) אשר ההנהלה מקצה לפירעון חוב, חלוקות לבעלי מניות והשקעות בפרויקטים חדשים.
"בהתחשב בשווקים השונים שבהם פועלת אלומיי אנו מעריכים את פעילויות האנרגיה שלה ואת אחזקותיה בדוראד המסתכמות בנפרד לפי שווי הוגן של 11.50 דולר (43 שקל) למניה", הוסיפו באדיסון. "אנחנו משתמשים במודלים Sum of the parts להיוון של תזרימי המזומנים, שווי תפעולי, רווח לפני הוצאות מימון, מסים, פחת והפחתות (EBITDA), ושווי תפעולי/אנרגיה בשיא צריכת קילוואט בהערכת השווי ההוגן שלנו. כמו כן, אנחנו משווים את אלומיי לחברות דומות הרשומות למסחר במספר מדדי הערכה עיקריים".