יום המסחר השלישי לשבוע זה בבורסה בתל אביב ננעל בירידות שערים שהתחזקו בסיום, למרות המגמה החיובית כשעה לאחר הפתיחה בוול סטריט וכן בבורסות אירופה. בשווקים נרשמת דריכות רבה לקראת פרסום ישיבות המדיניות של הבנק הפדרלי בארה"ב והבנק המרכזי ביפן מחר - על כך נרחיב בהמשך.

 

המניות הדואליות חזרו הבוקר לאחוזת בית בפער שלילי קל של כ-0.2% על המעו"ף, כאשר טבע הכבידה על המדד עם פער שלילי של 1.5%, וכך גם מיילן (מינוס 0.6%), פריגו (0.3%-) וכיל (0.5%-). מנגד, אופקו תמכה עם פער חיובי של 0.2% לצד אורמת  וגזית גלוב שחזרו בפערים חיוביים של יותר מ-0.4%. מחוץ למעו"ף, מזור בלטה בפער חיובי של כ-4.2% בהמשך לקפיצה של יותר מ-7% שרשמה מתחילת השבוע.

 

מחזור המסחר המקומי היה היום דליל למדי והסתכם בכ-900 מיליון שקל, כאשר כלכלית ירושלים הובילה את המחזורים בקרב מניות ת"א-100. עוד בלטו במחזורים ניכרים מניות טבע בעקבות שת"פ גלובלי חדש, בזק , הבנקים פועלים ולאומי , ושופרסל בהמשך מימושי ברונפמן-פישר. ת"א-25 ות"א-100

 

 ביוטיים הובילה את העליות במניות ת"א-100, ובעקבותיה פוקס , מזור שנהנתה כאמור מהארביטראז’ החיובי, שיכון ובינוי , אשטרום נכסים  ואינטרנט זהב . מנגד, את הירידות הובילה מבני תעשיה ואחריה באדום יואל , סודהסטרים , חנל , מיטרוניקס שהמשיכה לאבד גובה ואפריקה נכסים .

 

ביתר המניות, ננו דיימנשן ריכזה את עניין המשקיעים בעקבות דיווח על שת"פ עם חברת טקסטיל אירופית.

 

האירוע המרכזי השבוע יהיה כאמור החלטות הריבית שיפורסמו מחר ביפן (שעות הבוקר, ישראל) ובארה"ב (21:00, ישראל). לפי מרבית ההערכות הבנק המרכזי היפני צפוי להכריז על מספר פעולות במסגרת המדיניות המוניטרית, ואילו הבנק הפדרלי צפוי לדחות את העלאת הריבית לדצמבר אך ירמוז על מועד ההעלאה הבא. ועדת השווקים הפתוחים (FOMC) של הפד תתכנס היום ותפתח את הראשון מבין יומיים של דיונים והצבעות.

 

בהראל פיננסים צופים שיו"ר הפד ג’נט ילן תכין מחר את הקרקע לעליית ריבית בדצמבר. להערכת עפר קליין, הפד ימשיך להיות זהיר ויבחר להותיר את הריבית ללא שינוי. בארץ: למרות ההפתעות - תחזיות הצמיחה, המדד והריבית של הראל נותרו ללא שינוי.

 

לדברי אפסילון, העלאת ריבית הפד – בין אם מחר או בחודש דצמבר - לא תבשר על שינוי מגמה במדיניות המוניטארית בארה"ב ותהיה נקודתית. עידן אזולאי העריך כי העלאת הריבית תהווה אירוע תקשורתי יותר מאשר כלכלי, זאת לאור נתוני המקרו הפושרים והמדיניות המוניטרית המרחיבה מאוד באירופה וביפן.

 

בינתיים אצלנו, בנק ישראל מיישר קו עם הבנקים המרכזיים בעולם ומודיע היום על הורדת תדירות החלטות הריבית ל-8 פעמים בשנה. בתום מספר דיונים שהתקיימו בנושא, החליטה הועדה המוניטארית לעבור במהלך שנת 2017 מתדירות של 12 החלטות בשנה, הנהוגה כעת, ל-8 בשנה. ההחלטה עברה בוועדה ברוב של 3 מול 1.

 

טבע הודיעה על הסכם לשיתוף פעולה גלובלי עם חברת הפארמה רג’נרון לפיתוח ומסחור של נוגדן לטיפול בכאב כרוני. נוגדן חדשני של גורם הגדילה העצבי (NGF) עשוי להתגבר על מגבלות הטיפולים הקיימים של נוגדי דלקת שאינם סטרואידים (NSAID) ותרופות אופיואידיות. טבע תשלם לרג’נרון מקדמה של 250 מיליון דולר, תקבל חלק שווה מהערך המסחרי הגלובלי, ותקבל על עצמה חלק שווה מעלויות המחקר והפיתוח השוטפות בשווי של כמיליארד דולר.

 

חברת הדירוג S&P מעלות העלתה דירוג לחברת שופרסל מ-"A" ל-”+A” לאור השיפור ביחסיה הפיננסיים. להערכת האנליסטים, בידי החברה לשמור על יחסי הכיסוי בטווח הקרוב והבינוני על רקע המשך יישום תכנית ההתייעלות - וגם בהנחה שתימשך התחרות החזקה בענף.

 

ננו דיימנשן יצרה בד בעל תכונות מוליכות ע”י הדפסת 3D רב-שכבתית: החברה הכריזה הבוקר כי ביצעה ניסוי מוצלח בשיתוף חברת טקסטיל אירופית מובילה, במסגרתו התאימה את תהליך ההדפסה בתלת ממד על מנת להדפיס אלקטרוניקה וחיישנים כחלק אינטגרלי מהבד.

 

 אלגומייזר הודיעה היום כי תחל בפיילוט להפצת המערכת שפיתחה ללקוחות קבוצת זאפ בישראל. לצורך כך, החברה תתרגם לעברית את המערכת שתוכננה לשוק האמריקני. הפיילוט אמור להיערך בחודשים הקרובים ולאחריו הצדדים ידונו בהפצת המערכת לכלל לקוחות זאפ, לקוחות קיימים וחדשים.

 

אליום קיבלה פטנט נוסף בארה”ב עבור פעילות פיתוח המסתם המיטרלי שרכשה לאחרונה. בכוונת החברה להמשיך ולקדם את פעילות הפיתוח והוכחת ההיתכנות בחיות גדולות ומאוחר יותר בבני אדם, במטרה לחבור לשותף אסטרטגי בינלאומי עם הבשלת הפרויקט.

 

 ביוליין הודיעה היום על התחלת ניסוי שלב 2a במוצר החברה לטיפול בסרטן הלבלב בשילוב תרופה של מרק. הניסוי נועד להעריך את התגובה הקלינית, הבטיחות והסבילות של השילוב בין ה-BL-8040 של ביוליין וה- KEYTRUDA®, תרופת ה-anti-PD-1 של מרק.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש