יום המסחר הראשון לשבוע זה בבורסה בתל אביב צפוי להיפתח על רקע הירידות שנרשמו בוול סטריט ובאירופה בסוף השבוע, ומנגד בפתיחה יתמכו פערי ארביטראז’ חיוביים במניות הכבדות. למרות הירידות בשווקים, ביומיים שמאז הסגירה בת"א ה-S&P500 טיפס 0.6% ומרבית המניות הדואליות הכבדות חוזרות כאמור עם פערים חיוביים. מניות הבנקים יבלטו על רקע הנפילות בסקטור באירופה ביום שישי. גורם נוסף שישפיע על המסחר אצלנו הוא חזרתו של גל טרור היחידים.

 

בשוקי העולם ימתינו השבוע לתוצאות ישיבות המדיניות של הבנקים המרכזיים בארה"ב וביפן, כאשר לפי ההערכות הבנק הפדרלי ימתין גם החודש עם העלאת ריבית בשעה שהמשקיעים יחפשו רמזים למועד העלאת הריבית, ואילו הבנק היפני עשוי להוריד ריבית לרמה שלילית.

 

בקרב המניות הדואליות, מיילן צפויה לפתוח הבוקר בפער חיובי של 1.8%, פריגו בפלוס 0.9%, ואופקו צפויה לעלות 0.6%. מנגד, טבע תכביד מעט על המעו"ף עם פער שלילי של 0.3%. בת"א-100, מזור רובוטיקה שבה בפער חיובי של יותר מ-3% ולייבפרסון צפויה לזנק ב-6.4%.

 

בלאומי שוקי הון אומרים הבוקר בסקירת מאקרו כי הפד ממשיך לשמור על מסך עשן בכל הקשור להחלטת הריבית השבוע. ההתבטאויות הסותרות נמשכו השבוע, אם כי בשלב זה נראה כי הפד יעדיף להימנע מהעלאת ריבית כבר בהחלטה הקרובה. לדברי דודי רזניק, משקיעים בעולם ממשיכים בהורדת פרופיל הסיכון על ידי מעבר להשקעה במזומן ובאג"ח ממשלתי לטווח קצר חלף השקעה במניות, אג"ח קונצרני ואג"ח ממשלתי במח"מ ארוך. הפסימיות לגבי שוקי המניות נמצאת בשיא מאז שנת 2000.

 

בבנק אגוד העריכו בסקירה מסוף השבוע כי "רמת הריביות המוניטאריות הנמוכה בעולם ממשיכה לתמוך בשוקי המניות לטווח הארוך, אם כי גברו לאחרונה הסיכויים להעלאת ריבית בארה"ב עוד השנה. יחד עם זאת, רמת הריביות צפויות להיוותר נמוכות בטווח הבינוני-ארוך, מה שממשיך לתמוך באפיק המנייתי כאמור".

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש