יום המסחר השלישי לשבוע זה בבורסה בתל אביב צפוי להיפתח על רקע הנעילה החיובית אמש בניו יורק, בהמשך לירידות החדות שנרשמו בסוף השבוע. הבוקר נרשמת מגמה מעורבת במזרח הרחוק ואילו החוזים העתידיים אדמדמים בשעה מוקדמת זו.
המניות הדואליות צפויות לתמוך במעו"ף עם פער חיובי משוקלל של כ-0.85%, בהובלת מניות הפארמה טבע (פער חיובי של 2.5%), מיילן (1.35%), פריגו שזינקה בוול סטריט בכמעט 7.5% (וחזרה בפלוס 3.2%) ואופקו (2%), בין היתר על רקע שאלת בריאותה של הילרי קלינטון שהבטיחה, כזכור, להילחם במחירי התרופות הגנריות. רוב מניות הארביטראז’ חוזרות לאחוזת בית בפער חיובי - הבולטות שבהן, עם ארביטראז’ חיובי של אחוז ומעלה - כיל, נייס, גזית גלוב, אורמת וטאואר.
פריגו ריכזה עניין וזינקה אתמול בת"א בעקבות דיווח לפיו קרן ההשקעות "סטארבורד ווליו" עלתה לאחזקה של 4.6% בענקית הפארמה, בשווי של קרוב ל-600 מיליון דולר. בקרן הנחשבת לאקטיביסטית דורשים עתה מפריגו לבצע שינוי אסטרטגי ולשוב ולהתמקד בפעילות הליבה שלה בהמשך להדיפת הצעת הרכש של מיילן אשתקד.
המסחר בוול סטריט נסגר אמש כאמור בעליות שערים נאות של כ-1.5%, לאחר פתיחה שלילית שתאמה את המגמה בבורסות אירופה, ועל רקע נאומה היוני של בכירת הפדרל ריזרב, לאל בריינארד. מדד ה-S&P עלה ב-1.47% ל-2,159.03. מדד הנאסדק עלה ב-1.68% ל-5,211.89 והדאו עלה ב-1.3% ל-18,325.00.
חוזים עתידיים על נפט נסגרו גם הם בעליות, על רקע המשך הספקולציות סביב הסיכוי להגעה לכדי הסכם בין יצרניות הנפט הגדולות וכן באשר לסיכוי להעלאת הריבית בארה"ב, ועל רקע דוח של אופ"ק. הנפט בניו יורק נסגר במחיר של 46.29 דולר, עלייה של 41 סנט, או 0.9%. הברנט עלה ב-0.31 סנט, או 0.7%, למחיר סגירה של 48.32 דולר לחבית בלונדון.
מושלת הפדרל ריזרב לאל בריינארד תומכת בגישה יונית ובעד הותרת הריבית על כנה לקראת פגישת הבנק המרכזי המקרבת. בריינארד אמרה אמש בנאום כי על הפד להמשיך עם המדיניות המקלה על מנת לשמור מפני הצמיחה נמוכה האינפלציה נמוכה המאיימות על אירופה ויפן.