יפתח רון-טל<br>קרדיט: פלאש90, הדס פרוש
יפתח רון-טל קרדיט: פלאש90, הדס פרוש

חברת החשמל השלימה בהצלחה יתרה את השלב המוסדי בהרחבת 2 סדרות אג"ח קיימות: במסגרת הרחבת סדרות אג"ח 26 ו-27 נרשמו ביקושי שיא של מעל 4 מיליארד ש״ח. בעקבות זאת, הוחלט בחברה להגדיל את היקף הגיוס ל-3.3 מיליארד שקל.

 

יפתח רון-טל, יו"ר דירקטוריון חברת החשמל: "אין הוכחה טובה יותר לאמון הרב שרוכש כיום שוק ההון הישראלי לחברת חשמל, מאשר ביקושי השיא שנרשמו בגיוס הנוכחי .ביקושי השיא באים בהמשך ישיר להעלאת הדירוג לה זכתה החברה בתחילת השבוע מחברת מידרוג, שנבעה מצעדי ההתייעלות והניהול המפוקח והמבוקר בהם נוקטת החברה בשנים האחרונות תוך התווית מדיניות דירקטוריון שמרנית ואחראית״.

 

עופר בלוך, מנכ"ל חברת החשמל: "החברה מנהלת את הגיוסים שלה מתוך הסתכלות ארוכת טווח על צמצום התחייבויות ומחזורי חוב. הניהול השמרני של החברה שבא לידי ביטוי בתזרים מזומנים מפוקח וכרית ביטחון,  מאותתים למשקיעים על איתנותה ויציבותה הפיננסית של החברה״.

 

לאור ההיקף הגדול של הביקושים, אישר דירקטוריון החברה את הגדלת ההנפקה מסך של עד 2 מיליארד ש"ח לסך כולל של עד 3.3 מיליארד ש״ח.

 

חברת החשמל השלימה בהצלחה יתרה את השלב המוסדי במסגרת הרחבה של שתי סדרות אג"ח קיימות 26 ו-27 וגייסה כ-3 מיליארד ש״ח.

 

בסדרה 26 גייסה החברה כ-1.3 מיליארד ש"ח ובסדרה 27 גייסה החברה כ-1.7 מיליארד ש"ח. בהנפקה השתתפו גופים מוסדיים מובילים בשוק ההון המקומי ונתקבלו ביקושים בהיקף כולל של למעלה מ-4 מיליארדי ש"ח. שלב המכרז הציבורי יתקיים מחר (חמישי).

 

אגרות החוב מדורגות בדירוג גבוה: ilAA על ידי מעלות S&P ו- Aa2.il על ידי מידרוג, שתי הסדרות באופק יציב. נציין, כי מידרוג החליטה ביום ראשון האחרון להעלות את דירוג החברה על רקע הפחתה משמעותית של החוב הפיננסי והמשך יישום מדיניות פיננסית אחראית ושקופה.

 

הרחבת סדרות האג"ח נעשית בהתאם לתשקיף המדף שפרסמה החברה בחודש נובמבר האחרון.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש