יום המסחר השלישי לשבוע בבורסה בתל אביב ננעל ביציבות, על רקע הנטייה לירידות קלות בוול סטריט שחזרה לפעילות לאחר סוף השבוע הארוך של ה"לייבור דיי". שוקי אירופה עברו לנטייה שלילית, בהמשך לנעילה חיובית הבוקר במזרח הרחוק.

 

מחזור המסחר המקומי הסתכם בכ-1.1 מיליארד שקל, כאשר טבע הובילה את המחזורים בקרב מניות ת"א-100 ואחריה במחזורים ניכרים מניות הבנקים פועלים ולאומי בהמשך לדיון בכנסת באישור הרפורמה להגברת התחרות במערכת הבנקאית, בזק בעקבות פרסום מכרז החשכ"ל לעובדי המדינה שבו זכתה פלאפון, פריגו ודיסקונט . ת"א-25 ות"א-100

 

סאמיט, כלכלית ירושלים  ומבני תעשיה הובילו את העליות בת"א-100 בהמשך להצעת הרכש של סאמיט למבני תעשיה, ובעקבותיהן שפיר הנדסה , אל על  ומיטרוניקס . מנגד, אלקו הובילה את הירידות, ואחריה באדום חילן , אנרג’יקס, אלקטרה , אינטרנט זהב  ופרוטרום .

 

במניות היתר, נבידאה טסה היום בתגובה לחתימה על מזכר הבנות למכירת חלק מפעילותה בארה"ב בשווי 80 מיליון דולר, ודי-פארם ריכזה עניין בעקבות הסכם למכירת השליטה בה לסייבל ולויקטור תשובה. ננו דיימנשן בלטה על רקע ההודעה על הקמת מתקן לייצור דיו, וג’ובוקיט רשמה ירידות בעקבות כוונתה לגייס כ-5 מיליון שקל.

 

הראל פיננסים מצביעים היום על אפשרות סבירה להרחבה מוניטרית נוספת בגוש האירו השבוע. עפר קליין מעריך בסקירה שבועית כי רוב הסיכויים שה-ECB יודיע ביום חמישי על הארכת המדיניות הנוכחית מעבר למרץ 2017. בנוסף הוא סבור כי ייתכן שנראה גם שינוי בתמהיל המדיניות.

 

בהמשך לקריסתם של חלקים ממבנה חניון "הברזל" ברמת החי"ל באתר של חברת דניה סיבוס, נמסר מאפריקה נכסים כי בשלב זה נעצרו עבודות ההקמה בחניון וזאת עד להשלמת הבדיקות על ידי הגופים המוסמכים ורשויות האכיפה. לאור זאת ועקב היקף הנזק למבנה, החברה מעריכה שלא יעלה בידיה להפעיל את החניון במועד שנקבע לכך.

 

בהתאם לתנאי הסכם הקבלנות בין החברה לבין דניה סיבוס, התקשרה דניה בפוליסת ביטוח לביצוע עבודות קבלניות, אשר מיועדת להעניק כיסוי ביטוחי עד לסך כולל של כ- 122 מיליון ש"ח. לאור זאת, על פי הערכה ראשונית של הנהלת החברה, הנזק הכספי לחברה אינו צפוי להסתכם בסכום מהותי.

 

בתוך כך, אפריקה ישראל הודיעה כי בהמשך לאסון שארע במהלך ביצוע עבודות ההקמה על ידי דניה סיבוס, נפתחה על ידי משטרת ישראל חקירה בנושא במסגרתה נחקרו מספר גורמים בדניה סיבוס, ובכללם נושאי משרה בה. עדכונים נוספים בנושא יפורסמו על ידי החברה בתיאום עם גורמי החקירה.

 

סייבל השקעות וויקטור תשובה רכשו את השליטה בחברת די-פארם: בעלת השליטה כלל ביוטכנו, מכרה בעסקה מחוץ לבורסה את מלוא החזקותיה - 58% - לדבריה תמורת סכום לא מהותי. בעלי השליטה החדשים צפויים לבחון אפשרויות להכנסת פעילות חדשה לדי-פארם.

 

ננו דיימנשן הכריזה היום כי תקים מתקן לייצור מוצרי הדיו של החברה. המתקן החדש, שצפוי לתרגם את יכולות פיתוח הדיו של ננו דיימנשן לכדי ייצור מסחרי ויוכל לתמוך במאות מדפסות, מוקם בנס ציונה לצד מטה החברה.

 

ג’ובוקיט הודיעה כי תגייס עד 5 מיליון שקל ליישום התוכנית האסטרטגית. הוחלט כי לטובת התוכנית לאיתור חברות הזנק בעלות פוטנציאל ורכישת שליטה בהן, יבוצע גיוס הון ממשקיעים פרטיים מהארץ ומחו"ל, ובמידת הצורך תבוצע גם הנפקה לציבור.

 

 אליום מדיקל חתמה על הסכם להפצה בלעדית של הסטנטים האורולוגים והביליאריים של החברה בדרום קוריאה בהיקף מצטבר של 4.5 מיליון ש”ח לפחות, לתקופה של 5 שנים. תחילת המכירות צפויה כבר ב-2016. להערכת החברה מדובר בהסכם הפצה מהותי - הן ברמת פוטנציאל ההכנסות והרווחיות שהוא מגלם והן ברמת החדירה לשוקי פעילות מתפתחים ואטרקטיביים.

 

אינטק פארמה קיבלה אישור לרישום פטנט באירופה עבור מוצר הדגל: משרד הפטנטים האירופי העניק לחברה אישור על הפטנט למוצר האקורדיון בשילוב תרופות מסוימות, לרבות הלבודופה, אשר מגן על אלמנטים מרכזיים בפלטפורמה הטכנולוגית של אינטק.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש