יום המסחר הרביעי לשבוע זה בבורסה בתל אביב צפוי להיפתח הבוקר על רקע הנעילה השלילית הקלה אמש בניו יורק, ומנגד הנטייה לעליות הבוקר בשוקי אסיה. בשווקים ממתינים ליום ו’ אז יפורסם דוח התעסוקה בארה"ב, שעשוי לספק אינדיקציה נוספת למועד העלאת הריבית ע"י הפד. אצלנו צפויה עונת הדוחות להגיע היום לסיומה הרשמי.
בקרב מניות הארביטראז’, מיילן חוזרת לאחוזת בית בפער שלילי של 1.3% וצפויה להכביד על המעו"ף, ואופקו במינוס 0.8%. כיל צפויה לעלות ב-0.8% והיא תמשיך לרכז עניין לאחר הזינוק אתמול לאור הדיווח על המגעים למיזוג בין פוטאש לאגריום, וגם פריגו צפויה לעלות בשיעור דומה בפתיחה. פרטנר חוזרת עם פער שלילי של 1% ונייס צפויה לעלות 1.3%.
כאמור, עונת הדוחות המקומית לרבעון השני מגיעה היום לסיום. אתמול אחרי נעילת המסחר בת"א דיווחו בין היתר שיכון ובינוי וסאמיט: הכנסותיה של שיכון ובינוי במהלך הרבעון הסתכמו ב- 1.1 מיליארד שקל, ירידה של כ- 3.8% בהשוואה לתקופה המקבילה. בשורת הרווח הנקי רשמה החברה הפסד של 31.4 מיליון שקל, הנובע, רובו ככולו, כתוצאה מהוצאות מימון ברבעון, שנבעו מהשינוי בשערי החליפין בניגריה - לעומת רווח נקי של 37.2 מיליון שקל ברבעון השני של 2015.
הרווח הנקי של בעלי מניות סאמיט קפץ ל-7 מיליון ש"ח לעומת רווח של מיליון ש"ח ברבעון השני ב-2015. עיקר העלייה נובע משיפור בפעילות השוטפת ובגין שינוי שווי ההשקעה בחברת כלכלית ירושלים. ההכנסות מהשכרת מבנים עלו ל-74 מיליון ש"ח ברבעון השני, לעומת הכנסות של כ-56 מיליון ש"ח ברבעון המקביל אשתקד - עלייה הנובעת בעיקר מרכישת נכסים במהלך השנה האחרונה.
המסחר בוול סטריט נסגר אמש כאמור בירידות שערים, כאשר ברקע סגירה חזקה בבורסות אירופה, נעילה מעורבת בבורסות אסיה וירידה של יותר מאחוז במחירי הנפט. מדד ה-S&P ירד ב-0.2% ל-2,176.13. מדד הנאסדק ירד ב-0.18% ל-5,222.99 והדאו ירד ב-0.26% ל-18,454.30.
חוזים עתידיים על נפט נסגרו בשפל של שבועיים, על רקע דולר חזק וירידה בצפי להסכם הקפאת תפוקת הנפט בפגישת מדינות אופ"ק בחודש הבא. אנליסטים צופים עלייה של 600 אלף חביות נפט גולמי בדיווח ה-EIA מחר. הנפט ירד ב-63 סנט, או 1.3%, ונסגר במחיר של 46.35 דולר לחבית בניו יורק, מחיר הסגירה הנמוך ביותר מאז ה-15 באוגוסט.
המניות של ענקיות הדשנים והאשלג פוטאש ואגריום זינקו אתמול לאחר שהחברות הודיעו כי הן מנהלות מגעים בדרך למיזוג. לפי דיווחים באתרים זרים, מיזוג החברות יושלם כבר בשבוע הבא. מלבד פוטוש ואגריום, ניכרת קפיצה בשערי המניות של רוב חברות האשלג הגדולות בעולם. זאת, מאחר שמיזוג שתיים מהחברות הגדולות בתחום עשוי להוריד את התחרות בשוק ועל-ידי כך להביא לעליית מחירים.