פורמולה ויז’ן טכנולוג’יס מדווחת היום כי החברה החליטה כי מערכת השקעות ממוחשבת אשר פיתחה במהלך 18 החודשים האחרונים ואשר עברה בדיקות מקיפות, תיכנס לפעילות מלאה באמצעות "רובוט" פרי פיתוחה. המסחר במניית החברה חודש לאחר הפסקת המסחר בבורסת ת"א והיא רושמת עליות חדות.

 

מפורמולה ויז’ן נמסר כי בשלב ראשון ינהל הרובוט, הנשען על אלוגריתמים ממוחשבים, מזומנים אשר ברשות החברה ("נוסטרו"), בעוד בשלבים מאוחרים יותר, בשנת 2017, שוקלת החברה להעמיד את ה"רובוט" לרשות גורמים חיצוניים. מערכת ההשקעות הממוחשבת עברה סימולציות על נתונים היסטוריים של 10 השנים האחרונות ועובדת בסביבה "חיה" מתחילת השנה הנוכחית.

 

התשואה השנתית הממוצעת לפי נתוני עבר היתה מעל ל- 30 אחוז בשנה. התשואה מתחילת השנה היא בקצב שנתי של כ-21%. תשואות אלה התקבלו תוך הפעלת הגנות משופרות למניעת קריסה אפשרית.

 

לצורך בניית המערכת, רכשה החברה קניין רוחני מגורם זר בנושא אסטרטגיות השקעה ומתמקדת כיום בשוק האמריקאי באופציות וחוזים עתידיים על מדדים. לחברה כיווני פיתוח נוספים ובכוונתה להעשיר את טווח הפעולה של הרובוט לאפיקים נוספים ולהביא לשיפורים נוספים בתשואות. החל ברבעון האחרון של השנה, פעילות זאת תהווה פעילות מרכזית בחברה.

 

הפעילות מנוהלת ע"י רן צחר, המשמש במקביל כמנכ"ל חברת הבת אי.אס.איי מערכות מומחה תעשיות בע"מ.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש