דלק קבוצה מדווחת הבוקר (רביעי) רשמית, כי חברה בת בבעלות מלאה של החברה חתמה על הסכם מכירה מול שותפות בהקמה שתאגד קבוצת משקיעים מוסדיים ופרטיים, למכירת כל אחזקותיה של החברה (100%) בחברת אי.פי.פי. דלק אשקלון, המחזיקה בתחנת כוח לייצור חשמל בהיקף של כ-87 MW הממוקמת בסמוך למתקן ההתפלה באשקלון.
התמורה בגין מכירת המניות תשולם במזומן במועד הסגירה והיא נקבעה על סך של כ-200 מיליון ש"ח שישמש הן כתמורה למניות הנמכרות והן לפירעון הלוואות בעלים. במסגרת ההסכם התחייבה הרוכשת לשחרר או לשפות את המוכרת (כולל גופים קשורים למוכרת והחברה) מערבויות והתחייבויות שהועמדו בקשר עם פעילותה של דלק אשקלון ו/או תחנת הכוח.
כמו כן, נקבעו בהסכם הסדרים לתשלום תמורה נוספת בכפוף להשלמת הליכים שונים מול צדדים שלישיים שאין וודאות בהשלמתם. בהסכם נקבעו מספר תנאים מתלים, המקובלים לעסקאות מסוג זה ומועד ההשלמה יחול סמוך לאחר קיום כל התנאים ולכל המאוחר עד ליום 25.2.2017 אלא אם יידחה בהסכמת הצדדים. יובהר כי אין וודאות כי העסקה תושלם, החברה תדווח בדוח מיידי נוסף על השלמת העסקה ככל שתושלם.