חברת המ-לט, העוסקת בפיתוח ומכירת מחברים, ברזים ושסתומים לתעשיות התהליכיות ותעשיות האולטרה נקיות, פרסמה היום את תוצאות פעילותה לרבעון השני ולמחצית הראשונה של שנת 2016.
המכירות ברבעון השני של 2016 הסתכמו בכ-33 מיליון דולר, גידול של כ-31.6% לעומת הכנסות של כ-25.1 מיליון דולר ברבעון המקביל אשתקד. העלייה במכירות נובעת מגידול במכירות המוצרים לשני תחומי פעילות החברה - לתעשייה התהליכית ותעשיית המוצרים האולטרה נקיים. עיקר העלייה במכירות הינה בטריטוריות המזרח הרחוק וצפון אמריקה. במכירות הרבעון השני אוחדו לראשונה תוצאות חברת הבתValves Jiangsu Xinghe שנרכשה בסין, שמכירותיה הסתכמו בכ-3.5 מיליון דולר.
בנטרול מכירות החברה הסינית, גדלו ההכנסות החברה בכ-17.5% לכ-29.5 מיליון דולר לעומת כ-25.1 מיליון דולר ברבעון המקביל אשתקד. במחצית הראשונה של השנה צמחו המכירות בכ-19.6% והסתכמו בכ-59.2 מיליון דולר לעומת כ-49.5 מיליון דולר בתקופה המקבילה אשתקד.
מכירות המוצרים לתעשייה התהליכית הסתכמו ברבעון השני של 2016 בכ-23 מיליון דולר, עלייה של כ-40.9% לעומת מכירות של כ-16.3 מיליון דולר ברבעון המקביל אשתקד. העלייה במכירות המוצרים לתעשייה התהליכית, ביחס לרבעון השני בשנת 2015, נובעת בעיקרה מעליה בביקושים למוצרי החברה במזרח הרחוק, אירופה וצפון אמריקה ומאיחוד לראשונה של מכירות חברת הבת הסיניתValves Jiangsu Xinghe.
מכירת המוצרים לתעשיית המוצרים האולטרה נקיים הסתכמו ברבעון השני של 2016 בכ-10 מיליון דולר, עלייה של כ-14.2% לעומת מכירות של כ-8.8 מיליון דולר ברבעון המקביל אשתקד.
העלייה במכירות המוצרים האולטרה נקיים ביחס לרבעון השני בשנת 2015 נובעת בעיקרה מעלייה בביקושים למוצרי החברה בצפון אמריקה, המזרח הרחוק והמזרח התיכון אשר מקוזזת בחלקה מירידה בביקושים למוצרי החברה באירופה.
הרווח הגולמי ברבעון השני של שנת 2016 זינק בכ-47.4% והסתכם בכ-12.3 מיליון דולר (כ-37.2% מסך המכירות), וזאת בהשוואה לרווח גולמי של כ-8.3 מיליון דולר (כ-33.2% מסך המכירות) ברבעון המקביל אשתקד. השינוי בשיעור הרווח הגולמי ברבעון הראשון של 2016 לעומת הרבעון המקביל אשתקד נובע בעיקר מעלייה בהיקף המכירות של הקבוצה. הרווח הגולמי במחצית הראשונה של שנת 2016 הסתכם בכ-21.7 מיליון דולר (כ-36.7% מסך המכירות) בהשוואה לכ-17.6 מיליון דולר (כ-35.5% מסך המכירות) במחצית המקבילה אשתקד.
הרווח התפעולי ברבעון השני של שנת 2016 הסתכם בכ-3.9 מיליון דולר (כ-11.8% מסך המכירות) בהשוואה לכ-1.6 מיליון דולר (כ-6.6% מסך המכירות) ברבעון המקביל אשתקד. איחוד תוצאות חברת הבת בסין הקטין את הרווח התפעולי של הקבוצה ברבעון השני של שנת 2016 ב-433 אלפי דולר. בנטרול תוצאות החברה הסינית, גדל הרווח התפעולי של החברה בכ-162% לכ-4.3 מיליון דולר לעומת כ-1.6 מיליון דולר ברבעון המקביל אשתקד. במחצית הראשונה של שנת 2016 הסתכם הרווח התפעולי בכ-6.3 מיליון דולר(כ-10.7% מסך המכירות), גידול של כ-50.5% לעומת כ-4.2 מיליון דולר (כ-8.5% מסך המכירות), בתקופה המקבילה אשתקד.
ה-EBITDA (רווח תפעולי בתוספת פחת והפחתות) שהציגה הקבוצה ברבעון השני של שנת 2016 הסתכם בכ-5.5 מיליון דולר, גידול של כ-90.5% בהשוואה לכ-2.9 מיליון דולר ברבעון המקביל אשתקד. ה-EBITDA במחצית הראשונה של שנת 2016 הסתכם בכ-9.1 מיליון דולר, גידול של כ-36.7% בהשוואה לכ-6.7 מיליון דולר במחצית המקבילה בשנת 2015.
הרווח הנקי המיוחס לבעלי מניות החברה ברבעון השני של שנת 2016 הסתכם בכ-3 מיליון דולר ומשקף גידול חד של כ-71.6% בהשוואה לכ-1.7 מיליון דולר ברבעון המקביל אשתקד. איחוד תוצאות חברת הבת בסין הקטין את הרווח הנקי של הקבוצה ברבעון השני של שנת 2016 ב-467 אלפי דולר. בנטרול תוצאות החברה הסינית, גדל הרווח הנקי המיוחס לבעלי מניות החברה בכ-98.6% לכ-3.4 מיליון דולר לעומת כ-1.7 מיליון דולר ברבעון המקביל אשתקד.
ההון העצמי נכון ליום 30.6.16 הסתכם בכ-72.5 מיליון דולר לעומת כ-67.4 מיליון דולר ליום 31.12.15. העליה בהון העצמי נובעת בעיקרה מרווח בתקופה (כ-5.5 מיליון דולר) המקוזזת בירידה בהתאמות הנובעות מתרגום דוחות כספיים של פעילויות חוץ (456 אלף דולר).
אמיר וידמן, מנכ"ל המלט, מסר: "האסטרטגיה החדשה של המלט, שבמסגרתה החברה מתמקדת בלקוחות הגדולים ומהדקת עימם את תהליכי העבודה, מבשילה וניכר כי המלט מחזקת את מעמדה תוך ביצוע פרוייקטי דגל ללקוחות בינלאומיים מובילים, אשר מניבים וימשיכו להניב פירות ברבעונים הבאים. ברבעון השני של השנה גדלו ההכנסות בשני תחומי הפעילות של החברה – תחום המוצרים לתעשייה התהליכית נהנה מעליה בביקושים במזרח הרחוק, אירופה וצפון אמריקה ואילו בתחום המוצרים האולטרה נקיים ניכרת עלייה בביקושים בצפון אמריקה, המזרח הרחוק והמזרח התיכון. ברבעון זה השלמנו את רכישתה של Jiangsu Xinghe Valves הסינית ותוצאותיה אוחדו לראשונה בדוחות החברה.
"בכך חיזקנו את כושר התחרות של החברה ואת יכולתה להרחיב נתחי שוק. המלט מרכזת מאמצים לספק פתרונות ומוצרים איכותיים וייחודיים תוך גמישות ויעילות במענה לצרכי הלקוחות. הקבוצה ממוצבת היטב הן מבחינה הפרישה הגיאוגרפית והן מבחינה תפעולית, וערוכה להאצת הצמיחה ומעמדנו התחרותי והשיווקי הגלובלי".