חברת כימיקלים לישראל (כיל) פרסמה בצהריים את דוחותיה לרבעון השני ולמחצית הראשונה לשנת 2016. מהתוצאות עולה כי מכירות כיל ברבעון השני הסתכמו ב-1.37 מיליארד שקל לעומת מכירות בסך של 1.2 מיליארד ברבעון המקביל אשתקד.
עיקר הגידול נובע מהשביתה במפעלי ים המלח ובנאות חובב בתקופה המקבילה בשנת 2015, שנזקיה הסתכמו בסך של כ -253 מיליון דולר, לצד קונסולידציה של המיזם המשותף בסין, אשר הביא לגידול בהכנסות בסך של 130 מיליון דולר. בנוסף, הושפעו ההכנסות מהשינוי בשערי החליפין של המטבע, בסך של 3 מיליון דולר. הגידול קוזז בחלקו על ידי ירידה במחירי המכירה בסך של 119 מיליון דולר, בעיקר אשלג, לצד ירידה בכמויות המכירה בסך של 46 מיליון דולר, גם כן בעיקר אשלג, ומכירה של עסקים שאינם בפעילות הליבה אשתקד, בסך של 40 מיליון דולר.
בשורה התחתונה, הרווח הנקי המיוחס לבעלי המניות של החברה ברבעון השני 2016 הסתכם ב-120 מיליון דולר, או 9% מהמכירות, בהשוואה לרווח של 75 מיליון דולר (6% מהמכירות) לבעלי מניות כיל בתקופה המקבילה אשתקד.
כיל הכריזה כי תחלק דיבידנד בסך כולל של כ-60 מיליון דולר או 0.04702 דולר למניה ב-29 בספטמבר, כאשר המועד הקובע לחלוקה יחול ב-13 בספטמבר.