איתמר  מדיקל מדווחת על תוצאותיה הכספיות למחצית הראשונה של שנת 2016. החברה מדווחת על יישום מעבר החברה ממודל של מכירת ציוד וחיישנים למודל של מכירת בדיקות לאבחון הפרעות נשימה בשינה וכן מכירת שירותי תמיכה נלווים ומיכשור לטיפול בשוק היעד המרכזי בארה"ב.

 

הכנסות מוצר ה-WatchPAT, שהינו במרכז האסטרטגיה החדשה של החברה לאבחון הפרעות נשימה בשינה, גדלו בארה"ב בכ-34% לכ-5.6 מיליון דולר במחצית הראשונה של 2016, בהשוואה לכ-4.2 מיליון דולר בתקופה המקבילה ב-2015. סך הכנסות איתמר מדיקל במחצית הראשונה של 2016 הסתכמו בכ-8.6 מיליון דולר, מהן הכנסות מוצר ה-WatchPAT מהוות 84% הודות להמשך צמיחה במכירות גם בשוק היעד החשוב ביפן, בו לחברה הסכם ההפצה עם פיליפס יפן.

 

כחלק ממימוש התוכנית האסטרטגית בשוק האמריקאי והיפני והפוטנציאל העסקי שהחברה מזהה בשווקים אלו, מגייסת איתמר מדיקל אנשי מכירות ותמיכת מכירות בארה"ב וכן אנשי מחקר ופיתוח לצורך שמירה וחיזוק יתרונה הטכנולוגי והתחרותי לשנים קדימה. פעולות אלו, לצד שיפור מודל המכירה והפיכתה של איתמר מדיקל לספק פתרונות כוללים בתחומי האבחון והטיפול בחולה (פתרון כולל לשינה TSS), באים לידי ביטוי בתוצאות הכספיות.

 

הגידול החד במכירות מוצר ה-WatchPAT בארה"ב מלווה גם בגידול בשיעור הרווחיות הגולמית מכ-71% מסך ההכנסות במחצית הראשונה של 2015 לכ-74% מסך ההכנסות במחצית הראשונה של 2016. ברבעון השני של 2016 גדל שיעור הרווחיות הגולמית של איתמר מדיקל לכ-75% מסך ההכנסות.

 

במקביל, יישום מודל המכירה החדש גורם, בשלבים הראשונים, לקיטון בהכנסה הנובעת ממכירות של בדיקות בלבד (חיישנים) ללא מכירות של ציוד (WatchPAT), ועל כן קצב ההכרה בהכנסה אורך זמן רב יותר מזה שבמכירה ישירה של ציוד. עם זאת, איתמר מדיקל מצפה שמודל המכירה החדש יקשור את הלקוח למוצרי החברה ויבטיח זרם הכנסות עתידי ממכירת חיישנים.

 

סך הכנסות החברה ברבעון השני של 2016 הסתכמו בכ-4.5 מיליון דולר, בהשוואה להכנסות של כ-4.8 מיליון דולר ברבעון המקביל אשתקד וגידול בהשוואה להכנסות של כ-4.1 מיליון דולר ברבעון הקודם. הרווח הגולמי הסתכם ברבעון השני של 2016 בכ-3.3 מיליון דולר, זהה לזה שברבעון המקביל אשתקד.

 

יישום האסטרטגיה החדשה מלווה, בשלב ראשון, בגידול בהוצאות התפעוליות, ועקב כך גדל ההפסד התפעולי מבוסס מזומן של החברה ברבעון השני של 2016 לכ-1.7 מיליון דולר, בהשוואה להפסד תפעולי של כ-1.0 מיליון דולר ברבעון המקביל וירידה לעומת הפסד תפעולי מבוסס מזומן של כ-2.2 מיליון דולר ברבעון הקודם.

 

בהמשך להשלמת השלב השלישי והאחרון של עסקת ויולה, במסגרתה קרן ויולה השקיעה בחברה כ-25.2 מיליון דולר כנגד 25.5% מהון המניות, וכן השלמת הנפקת זכויות, גייסה איתמר מדיקל כ-30 מיליון דולר לצורך המשך קידום מהיר של אסטרטגיית החברה.

 

גלעד גליק, מנכ"ל איתמר מדיקל, ציין כי "איתמר מדיקל ממשיכה לקדם ולשכלל בארה"ב את פתרון השינה הכולל אשר יציב את החברה בעמדת זינוק לצמיחה ושיפור הרווחיות. אנו מזהים עניין רב בקרב לקוחותינו בארה"ב בהיצע הפתרונות שלנו בתחום הקרדיולוגיה, ובכלל זה מוצר האבחון הייחודי שלנו לדום נשימה בשינה, ה-WatchPAT. לאחרונה התחלנו בהפצת הפתרון הטיפולי שלנו בארה"ב, מכשירי ה-PAP של Drive DeVilbiss, עמה חתמנו על הסכם עקרונות מחייב לטיפול בתסמונת דום נשימה בשינה. המודל העסקי החדש שלנו כבר מיושם ומאפשר לנו לצמוח בקצבים דו ספרתיים בשוק האמריקאי.

 

"בנוסף, אנו ערוכים כיום להאצת הצמיחה ושיפור הרווחיות, בין היתר, הודות לאישור ה-FDA, לאחרונה, להרחבת ההתוויה הרפואית של מוצר ה-WatchPAT לשימוש החל מגיל 12. אנו מאמינים כי הרחבת טווח הגילאים תאפשר לחברה לפנות גם לשוק ענק לאבחון הפרעות נשימה בשינה בקרב בני נוער ובכך לסייע במניעת אבחון שגוי של הפרעות קשב וריכוז ADHD.

 

"במבט לעתיד, איתמר מדיקל הגישה ל-FDA בקשה לאישור גרסה חדשה ומתקדמת יותר של מוצר ה-WatchPAT, שיוכל להפריד בין תתי סוגים של הפרעות דום נשימה בשינה, ואנו מאמינים כי עם קבלת אישור ה-FDA למכשיר החדש נדע למנף עוד יותר את יתרוננו בשוק האמריקאי, כמו גם העולמי, ולמקסם את המודעות הגוברת להשפעות דום נשימה בשינה על מחלות רבות", סיכם גליק.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש