נמשכת המגמה החיובית בת"א: אחרי שהמדדים המובילים התחזקו אתמול ביותר מאחוז, המסחר המקומי מתנהל בשעות הצהריים בעליות שערים קלות על רקע פתיחת שבוע המסחר בשוקי העולם. בהמשך לנעילה החזקה הבוקר בשוקי המזרח הרחוק בהובלת הניקיי היפני שקפץ בכמעט 2.5%, גם באירופה נרשמות בשעה זו עליות והחוזים העתידיים מאותתים על פתיחה חיובית בהמשך לשיאים שנרשמו ביום ו’ בעקבות דוח התעסוקה החזק.

 

מחזור המסחר בת"א עומד בשעה 13:10 על כ-360 מיליון שקל כאשר טבע ובזק מובילות את המחזורים במניות ת"א-100 בהמשך לפרסום הדוחות ביום חמישי, ובעקבותיהן במחזורים ניכרים פרוטרום , פועלים בעקבות דיווח על סבב מינויים בכירים בבנק, לאומי וטאואר . ת"א-25 ות"א-100

 

 נורסטאר מובילה את העליות במדד ת"א-100 ובעקבותיה נטו אחזקות , חילן , גזית גלוב , בזן וביוטיים . מנגד, אל על מובילה את היורדות, ואחריה שפיר הנדסה על רקע דוח של רשות ההגבלים על תחום המחצבות, מבני פרטנר , אגוד ומזור שממשיכות לאבד גובה, פרוטרום וטבע .

 

מחוץ לת"א-100, שנפ מזנקת בתגובה להסכם עליו דיווחה לרכישת 50% מחברת אדי מערכות בכ-75 מיליון שקל. נייר חדרה רושמת גם היא עליות נאות בעקבות פרסום הדוחות  וסאטקום מערכות מרכזת עניין על רקע הסכם באפריקה.

 

מבנק ישראל נמסר היום כי הגירעון הצפוי בתקציב המדינה ב-2016 הוא פחות מ-2.5 אחוזי תוצר, נמוך משמעותית מיעד הגירעון שנקבע לשנה זו וגבוה במקצת מהגירעון בפועל ב-2015. הגירעון נמוך מהיעד בזכות תקבולי מסים גבוהים בשיעור ניכר מהתחזיות בעת הכנת התקציב. זאת בשל גידול מהיר מהצפוי של יבוא מוצרי הצריכה ושל השכר, ושמירה על היקף עסקאות גבוה בשוק הנדל"ן.

 

מתחילת שנת 2016, הסקטור הריאלי גייס בבורסה בתל אביב כ-22 מיליארד שקל באמצעות אגרות חוב. לפי יחידת המחקר של הבורסה, הסכום מהווה כ-68% מסך הגיוסים של הסקטורים העסקי והפיננסי בחודשים ינואר-יולי. מרבית הגיוסים נועדו למיחזור חוב.

 

"דוחות התעסוקה שפורסמו בשישי בארה"ב משפיעים לחיוב על השווקים, אולם קיים ספק רב אם הנתונים הללו יגרמו לפד להעלות את הריבית". כך אומר עידן אזולאי, מנכ"ל קרנות הנאמנות של אפסילון. לדבריו, "סביר להניח שהריבית לא תועלה לפני הבחירות בארה"ב, בוודאי לא כל עוד יש סיכוי שטראמפ יישב על כס הנשיא, מה שעלול לערער את היציבות בשווקים. לפיכך, ולמרות העובדה שהמניות נסחרות היום מעל ערכן היחסי הרב שנתי, קשה לראות כרגע את הטריגר שישנה את הסנטימנט החיובי".

 

נייר חדרה דיווחה הבוקר על תוצאותיה הכספיות לרבעון השני לשנת 2016. המשך ההתייעלות התפעולית הוביל לשיפור נוסף בתוצאות הכספיות: הרווח התפעולי הסתכם לכ-13 מיליון שקלים לעומת כ-7 מיליון שקלים במקביל אשתקד; ה-EBITDA ברבעון הסתכם לכ-39 מיליון שקלים, כ-9.5% מסך ההכנסות, גידול של 18% לעומת הרבעון המקביל אשתקד; הרווח הנקי ברבעון הסתכם לכ-3 מיליון שקל, בהשוואה להפסד נקי של כ-9 מיליון שקל ברבעון המקביל.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש