גדעון ורטהייזר, מנכל סיוה<br>קרדיט: יח"צ
גדעון ורטהייזר, מנכל סיוה קרדיט: יח"צ

אופנהיימר פרסמו עדכון על מניית סיוה בעקבות פרסום הדוחות לרבעון השני, במסגרתה העלו את מחיר היעד למניה ל-37 דולר בהמלצת "תשואת יתר". להלן עיקרי הסקירה:

 

"חברת סיווה (CEVA) פרסמה דוחות חזקים מעל הצפי לרבעון השני של 2016 וסיפקה תחזית גבוהה מהצפוי לרבעון השלישי של השנה, על רקע צמיחה חזקה במיוחד בהכנסות מתמלוגים, בניגוד למגמה הכללית בשוק מכשירי הסלולר. החוזקה בפעילות החברה נובעת מהגידול בנתח לקוחות סיווה בשוק הסלולר, במיוחד במכשירי הדור הרביעי (LTE) בהם גדל נתחה של סיווה ל-19%, לעומת 5% בלבד לפני שנה.

 

"מגמה חיובית זו צפויה להימשך להערכתנו, לאור מגמות הוזלת מכשירי הסמארטפון המתקדמים, והגידול במכירותיהם בשווקים המתעוררים, בהם מעמד לקוחות החברה חזק יותר. בנוסף להמשך הצמיחה בשוק הסלולר, אנו רואים מגוון הזדמנויות צמיחה בתחומים אחרים (non-baseband) שאמורות להוביל את גידול בזרם התמלוגים בשנים הקרובות. אנו משמרים את המלצת ה-Outperform למניית CEVA, תוך העלאת מחיר היעד מ-32$ ל-37$.

 

"ברבעון השני 2016 הציגה סיווה הכנסות של 17.1 מיליון דולר, צמיחה שנתית מואצת של 28%, בהתאם לצפי, עם רווח נקי non-GAAP של 0.21$ למניה, מעל הצפי של 0.18$ למניה. הרווח הגולמי עלה ל-92%, עליה של 400 נ"ב לעומת הרבעון המקביל. במקביל לגידול שנתי של 9% במספר מכשירי הקצה, החברה נהנתה מגידול ניכר בגובה התמלוגים למכשיר, לרמה של 4.3 סנט (לעומת 2.8 סנט ברבעון המקביל), על רקע הגידול של מכשירי LTE בתמהיל לקוחות החברה.

 

"מכירות מכשירי LTE של לקוחות סיווה הסתכמו ב-56 מיליון יחידות, צמיחה רבעונית של 60% וצמיחה שנתית של מעל ל-400%, והן מהוות כעת נתח של 30% מסך הכנסות החברה מתחום ה baseband נתח השוק של לקוחות סיווה (כגון סמסונג, אינטל Spreadtrum ו Leadcore ) בשוק מכשירי ה LTE גדל ל-19%, בהשוואה ל-5% בלבד ברבעון המקביל, וצפוי להמשיך במגמת העליה.

 

"מלבד שוק ה baseband ישנן מגוון הזדמנויות צמיחה עבור סיווה, כאשר כל 10 הסכמי הרישוי שנחתמה הרבעון היו מחוץ לשוק זה. האפליקציות העתידיות הצפויות להניב את זרם התמלוגים עבור סיווה בשנים הבאות כוללות מכשירי virtual reality, עיבוד קול ווידאו, Bluetooth, IoT ועוד.

 

"הנהלת סיווה צופה ברבעון הבא הכנסות בטווח 17.2-18.2 מיליון דולר, עם רווח של 0.21$-0.23$ למניה, והעלתה את תחזית הצמיחה בהכנסות מתמלוגים לטווח של 35%-45%, זאת לעומת התחזית הקודמת לצמיחה של 20%-40%. בהתאם לצפי להמשך הצמיחה בנתח לקוחות החברה בשוק ה LTE, אנו מעלים את תחזיותינו לשנת 2016, בה אנו צופים הכנסות של 69.2 מיליון דולר ורווח של 0.83$ למניה, אך בשלב זה מותירים את תחזיותינו לשנים 2017-18 בעינן, עם פוטנציאל להעלאת תחזיות בעתיד.

 

"אנו ממשיכים להמליץ על מניית CEVA, הממוצבת היטב בשוק הסלולר ובשווקים נוספים, ונהנית ממודל תמלוגים רווחי במיוחד, ומשמרים את המלצת ה-Outperform תוך העלאת מחיר יעד ל-37$, בהתבסס על מכפיל רווח של 25 לתחזית 2018".

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש