יום המסחר השלישי לשבוע זה בבורסה בתל אביב צפוי להיפתח על רקע הנעילה השלילית אמש בניו יורק. מגמה מעורבת נרשמת הבוקר באסיה, עם עליות בסין ובהונג קונג מול ירידות ביפן לקראת ישיבת המדיניות החודשית של הבנק המרכזי היפני ובצל האכזבה מדוח על תוכנית התמריצים הצפויה.

 

בקרב המניות הדואליות, טבע חוזרת בפער שלילי של 0.2%, כיל במינוס 0.5%, גזית גלוב צפויה לרדת בכאחוז ומניות הסלולר פרטנר וסלקום בפערים שליליים של 1.4% ו-1%, בהתאמה. מנגד, מיילן צפויה לעלות ב-1.5% בפתיחה, אלביט שבוחנת רכישת חטיבה של אודברכט הברזילית בכ-20 מיליון דולר תהנה מפער חיובי של מחצית האחוז, וטאואר צפויה לעלות ביותר מ-2.1%.

 

המסחר בשותפויות הגז יתנהל על רקע הדיווחים לפיהם מאגר המצרי הענק "זור" מכיל 32 טריליון רגל מעוקב (TCF) של גז טבעי ולא 30 TCF כפי שהוערך קודם לכן. זאת, בעקבות הערכות של חברת ENI האיטלקית שחשפה את המאגר וביצעה לאחרונה קידוח נוסף.

 

אתמול פרסם בנק ישראל את החלטת הריבית החודשית. בהתאם להערכות, הוועדה המוניטארית החליטה שלא לבצע שינוי ברמת הריבית גם לחודש אוגוסט והיא תישאר על כנה ברמה של 0.1%. בוועדה סבורים שהסיכונים להשגת יעד האינפלציה והצמיחה נותרו גבוהים וכי המדיניות המוניטרית תיוותר מרחיבה למשך זמן רב.

 

”לבנק ישראל אין הרבה אפשרויות מלבד להותיר את הריבית על כנה” – כך אמר גיא יהודה, כלכלן בכיר במערך המחקר והאסטרטגיה בפסגות, בתגובה לפרסום הריבית. להערכתו, הריבית תישאר ברמתה הנוכחית למשך חודשים רבים: "לא נותרו יותר מדי כלים".

 

מחזיקי האג"ח של אפריקה הצביעו אתמול בעד מכירת ניירות הערך של אפי פיתוח לבעל השליטה בחברה, לב לבייב, כך דווח בהודעה שהוציאה הערב החברה לבורסה. על פי הערכות בשוק, נזכיר, יעמוד סכום המכירה על כ-550 מיליון שקל - סכום המשקף לאפי פיתוח שווי של קרוב ל-900 מיליון שקל - גבוה בכמעט פי שלושה משוויה בבורסות לונדון כיום, שעומד על כ-62 מיליון ליש"ט (כ-320 מיליון שקל).

 

המסחר בוול סטריט נסגר אמש בירידות שערים קלות, לאחר שבסוף השבוע נחתם המסחר בעליות כאשר מדדי הדאו ג’ונס וה-S&P טיפסו שוב לשיא חדש. מדד ה-S&P ירד ב-0.3%, הנאסדק ירד 0.05% והדאו ירד ב-0.42%. הנפט ירד בכמעט 2.5% לשפל של שלושה חודשים. קודם לכן, המסחר בבורסות אירופה ננעל במגמה מעורבת ובורסות אסיה ננעלו במגמה מעורבת.

 

פגישת הפדרל ריזרב תתחיל היום ותיערך יומיים, כאשר בסיומה תכריז יו"ר הפד, ג’נט ילן, על גובה הריבית. קונצנזוס האנליסטים מצביע על כך כי לא צפוי להיות שינוי כלשהו במדיניות המוניטרית, זאת למרות שהנתונים הכלכליים שפורסמו לאחרונה בארה"ב היו טובים ברובם.

 

ב-FXCM ישראל התייחסו הבוקר לישיבת הפד וציינו כי "על רקע סדרה של נתוני מקרו חיוביים, ההערכה בשוק כרגע היא שהבנק יבצע העלאת ריבית עוד השנה, בישיבתו בדצמבר, והישיבה השבוע תהווה אינדיקציה להערכות הללו. אם הבנק אכן שוב יקשיח את הרטוריקה שלו ויאותת על כוונה כזו, הדולר צפוי להתחזק, ואז אולי נראה שוב התיישרות של המגמה של הדולר בעולם והדולר-שקל".

 

בתוך כך, עונת הדו"חות בוול סטריט נכנסת להילוך גבוה, והשבוע צפוי להיות העמוס ביותר מבחינת כמות הדוחות שעומדים להתפרסם וחשיבותם. נציין את ענקיות הטכנולוגיה אפל, פייסבוק וגוגל שידווחו היום, מחר ומחרתיים, בהתאמה.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש