בהמשך לדוח של שותפות רציו בעניין קידום מהלך להשקעה בפעילות חיפושי נפט וגז מחוץ לישראל באמצעות שותפות מוגבלת חדשה, אשר אליה יועברו ללא תמורה זכויותיהם של משפחות לנדאו ורוטלוי, בעלי השליטה בשותף הכללי, בנכסי נפט ימיים מחוץ לישראל המוחזקים באמצעות תאגידים בשליטתן, מעדכנת השותפות כי ביחס לאחד מנכסי הנפט בחו"ל שנזכר בדו"ח הקודם, הידוע בשם Block B בגיאנה, אשר 50% מהזכויות בו מוחזקות על ידי חברה בשליטת משפחות לנדאו ורוטלוי (היתרה על ידי שותף מקומי) נחתם הסכם עם חברת ESSO, חברה בת של אקסון מוביל, לפיו ESSO תרכוש 50% מהזכויות בנכס, באופן שכל אחד מהשותפים הנוכחיים יעביר לה 25% מהזכויות, ו- ESSO תמונה כמפעילה של Block B.

 

תוקף ההסכם מותנה בקבלת אישור ממשלת גיאנה (מדינה בדרום אמריקה).

 

כאמור בדוח הקודם, השלמת המהלך להשקעה של השותפות ברציו חו"ל, מותנה, בין היתר, בקבלת אישור האורגנים המוסמכים של השותפות, ובכלל זה קבלת אישור האסיפה הכללית של בעלי יחידות ההשתתפות של השותפות ברוב הדרוש על פי דין וכן בהשלמת ההנפקה לציבור של רציו חו"ל.

 

מובהר כי אין ודאות ביחס להשלמת המהלך של הנפקת רציו חו"ל כמו גם למתווה המתוכנן, פרסום תשקיף ההנפקה לציבור, ביצוע ההנפקה לציבור, עיתויה, היקפה ותנאיה. ביצוע ההנפקה לציבור של רציו חו"ל כפוף, בין היתר, להתקיימותם של תנאי שוק מתאימים, לקבלת האישורים הנדרשים על-פי דין, ובכללם קבלת היתר רשות ניירות ערך לפרסום תשקיף, קבלת אישור הבורסה לרישום למסחר של ניירות הערך אשר יונפקו - ככל שיונפקו - במסגרת ההנפקה לציבור, קבלת אישור רשות המיסים בקשר עם ההנפקה לציבור ופרסום תשקיף ההנפקה לציבור.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש