טבע הודיעה היום כי סיימה בהצלחה את תמחור הנפקתן של אגרות חוב שיונפקו באמצעות Teva Pharmaceutical Finance Netherlands IV B.V, חברה בת בבעלותה של טבע, בסדרות כמפורט להלן:

 

אגרות חוב בסך של 300 מיליון פרנק שוויצרי הנושאות ריבית קבועה של %0.125 לפירעון בשנת 2018; אגרות חוב בסך של 350 מיליון פרנק שוויצרי הנושאות ריבית קבועה של0.500% לפירעון בשנת 2022; וכן אגרות חוב בסך של 350 מיליון פרנק שוויצרי הנושאות ריבית קבועה של %1.000 לפירעון בשנת 2025.

 

אגרות החוב יימכרו במחיר של 100.00%, %100.221, ו-100.257% ריבית על סכום הקרן, בהתאמה, כאשר טבע תעמיד ערבות לפרעונן. אגרות החוב האמורות מתווספות לאגרות החוב שתומחרו מוקדם יותר השבוע, בערך נומינלי של 15 מיליארד דולר ושל 4 מיליארד אירו.

 

"עם השלמת מהלך זה, הנקוב בפרנק שוויצרי, השלימה טבע סדרה מוצלחת ביותר של הנפקות חוב בשלושה שווקים מרכזיים. המרווחים והריביות הנקובות בכל המח"מים בטווח שנע בין שנתיים ועד 30 שנה היו נמוכים משמעותית ביחס לציפיותינו המקוריות, ופחתו עוד יותר ובצורה ניכרת תוך כדי תהליך ההנפקה," אמר איל דשא, מנהל הכספים הראשי של טבע. "בכל אחת מההנפקות עלה ביקוש המשקיעים פי כמה על גודל ההנפקה, באופן הממחיש את מידת האמון המרובה שרוכשים שווקי ההון לטבע, לעתידה ולמודל העסקי שלה".

 

סך התמורה נטו שתתקבל מההצעה בפרנק שוויצרי הינה כ-998.8 מיליון פרנק שוויצרי, לאחר הפחתת עמלות החתמים והוצאות ההנפקה המוערכות שישולמו על-ידי טבע. בכוונת טבע להשתמש בתמורה נטו שתתקבל מהצעה זו (ומההצעות בדולרים ובאירו) לצורך מימון חלק המזומן של מחיר הרכישה של פעילות הגנריקה הגלובלית של חברת Allergan Plc. ("Actavis Generics"), אודותיה דיווחה בעבר, לשלם עלויות והוצאות הכרוכות ברכישה האמורה ו/או לצרכים שוטפים אחרים. סגירת ההנפקה בפרנק שוויצרי צפויה ביום 28 ביולי, 2016.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש