יום המסחר החמישי והאחרון לשבוע זה בבורסה בתל אביב מתנהל בשעות הצהריים בעליות שערים על רקע חזרתו של הסנטימנט החיובי לשווקים אמש על רקע הצהרות יוניות מבכירי הבנק הפדרלי, זאת לאחר מספר ימים של ירידות שנבעו בעיקר מהפחד מסכנות ה"ברקזיט".

 

באירופה נרשמות בשעה זו עליות שערים נאות של עד 1.5% שנחלשו מעט, והחוזים העתידיים בוול סטריט מאותתים על פתיחה יציבה מעבר לים. הנפט עולה ביותר מאחוז. מוקדם יותר, שוקי המזרח הרחוק סגרו במגמה מעורבת, כאשר שנגחאי יציבה והניקיי היפני איבד כ-0.7%.

 

המניות הדואליות סיפקו רוח גבית לפתיחה באחוזת בית: פער הארביטראז’ המשוקלל של הדואליות על מדד המעו"ף היה חיובי בשיעור של כ-0.5%. טבע שבה אמנם לת"א עם פער חיובי מינורי של 0.2%, אך פריגו בלטה עם פער חיובי של 1.8%, מיילן עם 2.2% ואופקו בפלוס של 2.75%.

 

 פרוטרום מככבת בעקבות המלצה מ-UBS - על כך נרחיב בהמשך - וגם מניות הפארמה מרכזות עליות נאות. מניות הבנקים הגדולים ממשיכות לרכז עניין בתגובה לביקורת החריפה שפרסמה אתמול קרן המטבע הבינלאומית בתגובה להמלצות ועדת שטרום, שפורסמו הבוקר במלואן.

 

מחזור המסחר בת"א עומד בשעה 12:40 על כ-520 מיליון שקל, כאשר מניות לאומי  ופועלים מובילות את המחזורים במניות ת"א-100 ובעקבותיהן בזק , טבע , כיל  ופריגו . ת"א-25 ות"א-100

 

 דלתא ממשיכה בירוק ומובילה את העליות במדד ת"א-100 ואחריה מיילן על רקע המלצה מגולדמן סאקס באפסייד של כ-40%, פרוטרום בעקבות המלצת הקנייה מ-UBS, פריגו ואופקו שנהנות מהארביטראז’ החיובי, נובה על רקע הסכם שת"פ עם LETI לשיפור תוכניות לבקרת תהליכים ואלביט מערכות שהודיעה על הקמת חברה חדשה (בהמשך). מנגד, אל על מובילה את טבלת היורדות לאור העליות האחרונות בנפט, ואחריה מזור רובוטיקה במימושים לאחר שזינקה אתמול ב-6% בעקבות 11 הזמנות למערכת ה"רנסנס" ברבעון השני. עוד בולטות באדום: אורמת טכנו, לייבפרסון , נכסים ובנין , ולאומי .

 

מחוץ לת"א-100, מיקרומדיק טסה בעקבות הצלחה בניסוי בטכנולוגיית החברה. מודיעין, שצנחה אתמול בכ-15%, בולטת בעליות.

 

מספר בכירים בפדרל ריזרב בארה"ב בספק כי כלכלת ארה"ב תהיה מוכנה להעלאת ריבית נוספת "בקרוב". כך עולה מפרוטוקול ישיבת הפד אשר פורסם אמש. עוד עולה מהפרוטוקול כי שני בכירים חששו כי הכלכלה אינה מוכנה להעלאת ריבית נוספת. מנגד, מספר בכירים אמרו כי " אין סיבה לעכב העלאת ריבית נוספת לזמן רב". עם זאת, לא מהפרוטוקול לא עולים רמזים באשר למועד העלאת הריבית.

 

בחודש יוני 2016 הסתכמו הכנסות המדינה ממסים ומאגרות ב-22.0 מיליארד שקל, כך נמסר ממשרד האוצר. בניכוי שינויי החקיקה, עלו ההכנסות בשיעור ריאלי של 11% לעומת יוני אשתקד - גידול של 13% במסים ישירים ושל 9% במסים עקיפים. ביוני נמדד בפעילותה התקציבית של הממשלה גירעון בסך 4.1 מיליארד שקלים.

 

בחודשים ינואר-פברואר נרשם עודף של 1.6 מיליארד ש"ח לעומת תחזית הגבייה שעמדה בבסיס התקציב. בחודשים מרץ-יוני הייתה גביית המסים גבוהה מהיעד המעודכן ב-2.4 מיליארד ₪. לסיכום החודשים ינואר‑יוני, הסתכם עודף הגבייה לעומת תחזית התקציב המקורי ב-4 מיליארד ש"ח. נתוני המגמה מצביעים על גידול מתמשך בגביית המסים, בקצב שנתי ממוצע של כ-6%.

 

המלצותיה של ועדת שטרום להגברת התחרות בשירותים בנקאיים ופיננסיים נפוצים פורסמו היום. האוצר אימץ את ההמלצות והפיץ תזכיר חוק המיישם את ההמלצות. "הוועדה הגיעה למסקנה כי במצב הדברים הנוכחי ולנוכח העובדה כי ניסיונות קודמים לא הביאו לשינוי המצב במגזר הקמעונאי, אין מנוס מנקיטת שורה של צעדים מבניים שתכליתם לבסס איום חוץ בנקאי על המערכת הבנקאית (בין היתר באמצעות הפרדת הבנקים הגדולים מחברות כרטיסי האשראי שבבעלותם) ובמקביל ליצור תנאים להגברת התחרות בתוך המערכת הבנקאית", נכתב בתזכיר החוק.

 

ב-FXCM‏ ישראל אומרים הבוקר כי "הירידה בציפיות הריבית פוגעת בדולר". לדברי מחלקת המחקר, "הדולר נחלש לאחר שאחד מבכירי הפד, ויליאם דאדלי, התבטא ואמר שהחשש הגדול הוא מפני התפשטות המשבר בבריטניה לגוש האירו. נראה כי אי הוודאות והסיכונים הגלובליים הגבוהים מפחיתים עד מאוד את הסיכוי של הבנק הפדרלי להעלות את הריבית השנה, ויש כרגע גם הערכות כי לא נראה העלאות ריבית גם ב-2017".

 

פרוטרום בולטת כאמור במסחר בת"א בעקבות סקירה של UBS שמעלים המלצה ל"קנייה" ואת מחיר היעד של המניה ל-210 שקל - גבוה ב-19% מהמחיר בבורסה. בבנק השווייצי אומרים כי פרוטרום מהווה "השקעה אטרקטיבית בסקטור איכותי; תצמח בקצב מהיר ב-60% משיעור הצמיחה של הענף, תוך מינוף המעבר למזון טבעי וניצול התזרים החזק לרכישות".

 

 אלביט מערכות הודיעה על הקמת חברה חדשה בתחום האנרגיה לתחבורה האזרחית, שתפתח פתרונות אנרגיה ליישומי תחבורה אזרחיים. מאלביט נמסר כי משקיע אסטרטגי בינלאומי ישקיע 16 מיליון אירו תמורת 20% ממניות החברה החדשה, ויעניק לה זכויות במספר טכנולוגיות בתחום האנרגיה.

 

בעלות המניות העיקריות בחברת גמידה סל, אלביט מדיקל טכנולוג’יס וכלל ביוטכנולוגיה, דיווחו על הצלחה לגמידה בניסוי שלב 1/2 בחולי לוקמיה ולימפומה: בין היתר נרשמו הצלחה של 100% בקליטת תרופת ה-NiCord, פרופיל בטיחות טוב של התרופה ושיקום תקין של מערכת הדם.

 

מיקרומדיק מדווחת על קבלת תוצאות חיוביות בניסוי התכנות קליני לאבחון סרטן הערמונית באמצעות טכנולוגיית ה- CellDetect®. הצלחת הניסוי תאפשר לחברה להרחיב את השימוש בטכנולוגיה שלה להתוויה שלישית בתחום זיהוי הסרטן והתוצאות החיוביות שהושגו מהוות אבן דרך מהותית בפיתוח מוצר ייחודי לסיוע באבחון סרטן הערמונית בדגימות שתן באמצעות הטכנולוגיה.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש