הבורסה בת"א צפויה לפתוח הבוקר בעליות בעקבות עליות השערים בבורסות בכל העולם בסוף השבוע. המניות הדואליות חוזרות בפער ממוצע חיובי של כ-0.8%, פער המבטיח פתיחה ירוקה. אופקו ונייס יככבו במדד ת"א 25 מאחר והן חוזרות עם פערי ארביטרז’ חיוביים גדולים - 5.1% ו- 4.7% בהתאמה. מניית אפריקה השקעות צפויה לרדת בעקבות חששות לפגיעה ממשית בעסקי אפי פיתוח (ראה בהמשך). מניות הגז ימשיכו לעורר עניין בעקבות ההסכם עם תורכיה וכן בעקבות כניסת מוסדיים לשותפות תמר.

 

שר האוצר יביא היום לממשלה הצעת חוק לשינוי את הבעלות על הבורסה ולהפיכתה לחברה הניתנת למסחר. כמו כן, ישונו ימי העבודה ויתאפשר לחברות ענק עולמיות להתחיל ולהיסחר בה. בהמשך להצעת חוק זו הודיעו עובדי הבורסה כי הם "מברכים על כל מאמץ להבריא את הבורסה ולהוציאה מהבור העמוק אליו שקעה תחת הניהול הכושל הנוכחי. עובדי הבורסה יהיו שותפים לכל מהלך הבראה ויסייעו להבראת הבורסה ובלבד שיתקיים עמם מו"מ מכובד ובתום לב".

 

ובחזרה לסוף השבוע: ביום ו’ רשמו הבורסות באסיה עליות שערים נאות, אחריהן בורסות אירופה סגרו בעליות והמדדים בוול סטריט גם הם עלו מעט ביום שישי ורשמו יום רביעי רצוף של עליות שערים. העליות באו על רקע, גל של אופטימית במדד מנהלי הייצור וה-ISM. על פי הנתונים, מדד ה- S & P 500 עלה 4.09 נקודות, או 0.2% וסיים ב 2,102.95, בעוד הדאו מתקדמים 19.38 נקודות, או 0.1% כדי לסגור ב- 17,949.37. מדד הנאסד"ק סגר עם רווח של 19.89 נקודות, או 0.4%, ב 4,862.57. כל שלושה המדדים רשמו עלייה שבועית של יותר מ -3%, והחזירו את רוב הירידות שבאו מיד לאחר הצבעת בריטניה בשבוע שעבר על עזיבת האיחוד האירופי.

 

המסחר בבורסה בתל-אביב בשבוע המסחר האחרון של יוני התאפיין בירידות שערים במרבית מדדי המניות. כך עולה מסיכום המסחר השבועי שמפרסמת הערב הבורסה לניירות ערך בתל אביב. ירידות השערים שנרשמו השבוע היו מתונות יחסית לאלה שנרשמו בבורסות מובילות בעולם בעקבות הצבעת אזרחי בריטניה בעד יציאתה מהאיחוד האירופי (Brexit). בסיכום שבועי, מדד ת"א-25 ירד השבוע ב-2.4%. מדד ת"א-100 ירד השבוע ב-2.3%. מדד ת"א-תקשורת עלה השבוע ב-4.0%.

 

כלכלני בנק לאומי ממליצים בסקירתם השבועית על חשיפה מנייתית ממוצעת. במבט קדימה צמיחה עולמית מתונה צפויה להביא לשיפור קל בלבד ברווחיות הפירמות במחצית השנייה של שנת 2016. למרות זאת, ולאור רמת התמחור הגבוהה בשאר אפיקי ההשקעה, האפיק המנייתי נותר אפיק מרכזי בתיק ההשקעות המומלץ. מומלץ להקטין את החשיפה למניות אירופה, בדגש על סקטור הפיננסים ומדינות הפריפריה, אשר בתקופות של אי וודאות פוליטית/כלכלית מציגים רגישות לגבי ההתפתחויות באיחוד האירופי.

 

אפריקה השקעות דיווחה ביום ו’ לבורסה כי בנק רוסי ממנו לוותה אפי פיתוח כספים רבים עשוי לממש את זכות הפירעון המידי שיש לו מאחר שאפי לא עמדה במועדי התשלום. החברה מוסרת כי במידה והבנק אכן ימשש אופציה זו תיווצר השפעה מהותית רעה על עסקי החברה.

 

 שטראוס הודיעה בסוף השבוע כי חברת פפסיקו-שטראוס מטבלים וממרחים, חברה בבעלות משותפת של שטראוס ושל פפסיקו, התקשרה בהסכם לרכישת 100% מהון המניות של החברה Florentin B.V. פלורנטין היא חברה הולנדית העוסקת בפיתוח וייצור של מוצרי חומוס, פלאפל, ממרחים ופיתות העשויים מחומרי גלם אורגנים, ומשווקת את מוצריה במערב אירופה בעיקר בהולנד, גרמניה וצרפת. מחזור המכירות של פלורנטין בשנת 2015 מוערך בכ- 5 מיליון אירו.

 

הפניקס תרכז עניין אחרי שדווח כי יאנגו הולדינגס הסינית תחתום על מזכר הבנות לרכישת החברה. חברת האחזקות הסינית נסחרת בבורסת שנזן בשווי של כ-3.5 מיליארד דולר ובעלת מחזור של כ-15 מיליארד דולר בשנה. נציגי החברה קיימו פגישות בסוף השבוע עם בעל השליטה (52%) יצחק תשובה והמפקחת על הביטוח דורית סלינגר.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש