יום המסחר השלישי לשבוע זה בבורסה בתל אביב צפוי להיפתח הבוקר על רקע האופטימיות בשווקים בעולם לקראת משאל העם הגורלי בבריטניה שיתקיים ביום חמישי הקרוב בנוגע לשאלת ההישארות בשוק המשותף.

 

בהמשך לנעילה החיובית אמש בניו יורק, הבוקר נרשמת נטייה לעליות בשוקי המזרח הרחוק כאשר הניקיי היפני מוסיף עוד למעלה מאחוז לערכו. גם החוזים העתידיים בוול סטריט מאותתים בשעה מוקדמת זו על פתיחה ירקרקה, אך החוזים על הנפט שקפצו אתמול מצביעים על ירידה של כמחצית האחוז.

 

המניות הדואליות חוזרות לת"א בפערי ארביטראז’ חיוביים בשיעור של כ-0.3%. מניות הפארמה טבע ופריגו, שירדו אתמול עם סיום המסחר בת"א, חוזרות בפער חיובי של 0.3% כל אחת. מנגד, טאואר עם פער שלילי של 1.2%, מיילן במינוס 0.6%, וכיל, שזינקה אתמול 3.1%, צפויה להיחלש יותר מ-1.5% בפתיחת המסחר.

 

מניות הבנקים ימשיכו לבלוט בעקבות החלטת בנק ישראל לאפשר למוסדיים להגדיל אחזקות במניות אלה.  כיל תרכז עניין אחרי שאתמול פורסם כי פוטאש קורפ אוף ססקצ’ואן, מיצרניות האשלג הגדולות בעולם, מצמצת את היקפי ייצור האשלג כדי לתמוך במחירים ההולכים ויורדים. אס.אר אקורד תמשיך לעמוד במוקד בצל החשדות בפרשת הלבנת הון ומעצרו של בעל השליטה, עדי צים.

 

המסחר בוול סטריט נסגר אמש כאמור בעליות שערים, בהמשך למגמה החיובית שאפיינה גם את המסחר אתמול באירופה ובאסיה. ברקע: דעיכה בחשש שמלווה את המשקיעים לקראת משאל העם על עתידה של בריטניה באיחוד האירופי. מדד ה-S&P עלה ב-0.58% ל-2,083.25. מדד הנאסדק עלה ב-0.77% ל-4,837.21 והדאו עלה ב-0.73% ל-17,804.87.

 

חוזים עתידיים על נפט עלו בכמעט 3 אחוז, על רקע מספר דיווחים הרומזים כי הבריטים צפויים להבציע בעד להשאר באיחוד האירופי במשאל העם שיתקיים ביום חמישי. הנפט בניו יורק נסגר במחיר של 49.37 דולר לחבית, עלייה של 1.39 דולר, או 2.9%, למחיר הסגירה הגבוה ביותר מאז ה-9 ביוני. סקר שפורסם ביום ראשון ב-Mail on Sunday הצביע על 45% תמיכה באיחוד ו-42% תמיכה בעזיבתו.

 

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש