חברת התוכנה סאפיינס הכריזה היום, כי חתמה על הסכם לרכישת חברת Maximum Processing (מקסימום פרוססינג) האמריקאית, שהינה ספקית של תוכנה לניהול ביטוח אלמנטארי (P&C), המיועד לשוק המבטחים הקטנים והבינוניים, והעונה לשם Stingray System.

 

המטה הראשי של החברה הנרכשת, הנמצאת בבעלות פרטית, ממוקם בברדנטון, פלורידה. תוכנת ה-Stingray System מוכרת היטב בכל צפון אמריקה ומשמשת היום כ-30 חברות ביטוח.

 

היקף המכירות השנתיות של Maximum Processing בשנת 2015 עמד על כ-6 מיליון דולר והנהלת החברה צופה שתרומה לרווחי סאפיינס תחל משנת 2017.

 

רכישת Stingray System והוספתה לפורטפוליו המוצרים של סאפיינס, יאפשרו לה דריסת רגל בשוק הביטוח האלמנטארי האמריקאי, עם הצעה אטרקטיבית מאוד לחברות ביטוח קטנות ובינוניות. Stingray System תוכננה כפתרון יעיל וחסכוני בעל פונקציונליות מלאה וגמישות רבה לניהול ביטוח אלמנטארי. סאפיינס תמשיך להציע את פתרון IDIT לחברות ביטוח בינוניות וגדולות.

 

רוני על-דור, נשיא ומנכ"ל סאפיינס, ציין כי "אסטרטגיית הצמיחה של סאפיינס ממשיכה להתבסס על שילוב של צמיחה אורגנית לצד פעילות של מיזוגים ורכישות. הרכישה של Maximum Processing תומכת במחויבותה של סאפיינס לחיזוק מעמדה ומוצריה בשוק הביטוח האמריקאי והרחבה של נתח השוק שלנו באזור, בד בבד עם המשך הרחבת הנוכחות הגלובלית, בסיס הלקוחות ויכולות השירות והתמיכה שלנו. Stingray System בנתה לעצמה שם יוצא מן הכלל וכבשה נתח שוק מרשים בקרב חברות הביטוח הקטנות והבינוניות בשוק האמריקאי. השילוב של Stingray System ופתרון IDIT הקיים מאפשר לנו להציע פתרונות מובילים למבטחים בכל גודל".

 

"כחלק מצוות סאפיינס, נוכל להרחיב ולהעמיק את היקף פעילותנו בשוק הביטוחים בצפון אמריקה", ציין שון פיטצ’ר, נשיא Maximum Processing. "המטרה המיידית שלנו היא לעשות את המעבר לסאפיינס חלק ומועיל ככל האפשר לטובת הלקוחות, העובדים והשותפים שלנו".

 

לדברי קרלין קרנהאן, מנהלת מחקר ב-Celent, "חברות הביטוח הקטנות נותרו פעילות מאוד בפרויקטים של החלפת מערכות ליבה, ו-Maximum Processing בהחלט תפסה תאוצה במרחב זה. כניסתה של סאפיינס תרחיב את יכולותיה של Maximum Processing בכל הקשור למומחיות, משאבים וקשרים בענף, תניע קדימה את המוצר, השירות וקצב המכירות של החברה, וכן תשפיע מיידית על שוק הביטוח בצפון אמריקה".

 

סאפיינס דיווחה במהלך חודש מאי את תוצאותיה הכספיות לרבעון הראשון לשנת 2016, מהן עולה צמיחה של כ-20.9% בהכנסות לכ-49.6 מיליון דולר, בהשוואה לכ-41.0 מיליון דולר ברבעון המקביל אשתקד. הרווח הנקי המיוחס לבעלי המניות של החברה (Non-GAAP) עלה ברבעון הראשון בכ-26.6% והסתכם בכ-6.0 מיליון דולר, בהשוואה ל-4.7 מיליון דולר ברבעון המקביל אשתקד.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש