גלי ההגירה הנוכחיים וגישות שונות לקליטת ושילוב פליטים בחברה עמדו במוקד הפורום הבין-פרלמנטרי הישראלי-גרמני, אשר התקיים היום, 30.5.16, בברלין. חברי כנסת וחברי בונדסטאג קיימו דיונים בנושאי אלה, תוך שימוש בניסיונם הפרלמנטרי, ועסקו באתגרים הקשורים בכך בשתי המדינות.

 

בפתיחת הפורום, שהתכנס בבניין הרייכסטאג, הדגיש נשיא הבונדסטאג פרופ’ נורברט לאמרט את החשיבות הסמלית והמעשית של מפגשים מעין אלה עבור שני בתי הנבחרים. פורומים כאלה מאפשרים העמקה נוספת של היחסים בין שתי המדינות ונותנים הזדמנות לחברי הפרלמנט הגרמני והישראלי ללמוד אלה מאלה בחיפוש אחר פתרונות לבעיות השעה.

 

לאמרט התייחס בדיון למשבר הפליטים בגרמניה ואמר כי קיימת הסכמה רחבה כי אמת המידה לקליטתם ושילובם של פליטים בחברה היא חוקי היסוד במדינה; "מי שמהגר לגרמניה, נקלט לתוך חוקי היסוד הגרמנים", ציין לאמרט. "עקרון זה תקף ביחס לכולם, ללא יוצא מן הכלל, וחלק בלתי נפרד ממנו ומהערכים הגרמנים הוא ההכרה בזכות הקיום של מדינת ישראל".

 

העיסוק המשותף בנסיונה של מדינת ישראל עם גלי עליה רבים במהלך ההיסטוריה, כמו גם בגישה הגרמנית לגבי מצוקת הפליטים המתמשכת באירופה, הם בעלי חשיבות עצומה עבור שתי המדינות, הדגיש נחמן שי, סגן יושב הראש הכנסת ויו"ר אגודת הידידות הפרלמנטרית ישראל-גרמניה: "יש חשיבות עצומה בשיתוף הפעולה ושיתוף הידע בין שני הפרלמנטים; אין ספק כי שני הצדדים יכולים להעשיר זה את זה בידע ובגישות בתחום", אמר ח"כ שי.

 

סגנית נשיא הבונדסטאג, הגב’ פטרה פאו, ונשיא הבונדסטאג, פרופ’ לאמרט, הנחו את הפורום הפרלמנטרי בו נטלו חלק מצד הבונדסטאג הגרמני: וולפגנג בוסבך וארמין שוסטר (CDU/CSU) , ד"ר אווה הוגל (SPD), אירינה מיהאליץ(Bündnis 90/Die Grünen) וסוזנה קרוואנסקי ((DIE LINKE. משלחת חברי הכנסת כללה לצד ד"ר נחמן שי (המחנה הציוני) גם את רויטל סויד ומיכל בירן (המחנה הציוני), אלי אלאלוף (כולנו), ד"ר אברהם נגוסה ואמיר אוחנה (הליכוד) ומיכל רוזין (מרצ).

 

לרגל ציון 50 השנים לכינון היחסים הדיפלומטיים בין גרמניה לישראל, הסכימו נשיאויות הכנסת והבונדסטאג לקיים, החל משנת 2016, פורומים בנושאים שונים. הפגישות יתקיימו בבתי הנבחרים של שתי המדינות לסירוגין. כל פורום יעמיד במרכז הדיון נושא בעל חשיבות משותפת, אשר ייבחר מבעוד מועד. הדיון שהתקיים היום היה המפגש הראשון במסגרת פורומים אלה. בשנה הבאה צפוי הפורום הבין-פרלמנטרי להתכנס בירושלים.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש