"הערך נותר בעינו, אבל הדוח עתיר רעשים" - כך אומרת היום אלה פריד, אנליסטית בכירה בלאומי שוקי הון, בהתייחסות שהוציאה לדוחות גזית גלוב.

 

פריד ציינה בסקירה כי ה - NOI ברבעון הסתכם בכ - 1,052 מיליון ש"ח לעומת כ - 1,028 מיליון ש"ח ברבעון המקביל אשתקד. בהנחת שערי החליפין הממוצעים של הרבעון המקביל אשתקד, ה - NOI גדל בכ- 7.9% לעומת הרבעון המקביל אשתקד.

 

ה - FFO ברבעון הסתכם בכ - 135 מיליון ש"ח וב-0.69 ש"ח למניה, לעומת כ - 160 מיליון ש"ח וכ- 0.90 ש"ח למניה ברבעון המקביל. הירידה ב- FFO וב- FFO למניה בין התקופות נובעת בעיקרה מהשפעות שערי המט"ח, הנפקת המניות שהושלמה בסוף שנת 2015 ומכירת מניות של חברות הבנות. בנטרול השפעות שערי המט"ח קטן ה- FFO בשיעור של כ - 5.6% וה- FFO למניה בשיעור של כ - 14% .

 

הפער בין סעיפי ה - NOI ל-FFO נובע מכך, שה-NOI מייצג את פעילות הנדל"ן השוטפת של הנכסים המניבים של הקבוצה בעוד ה-FFO כולל גם את החוב בגין דורי שלראשונה לא אוחדה בדוחות. נציין, כי תופעה זו כנראה אינה חד פעמית ונמשיך לראות אותה ברבעונים הבאים.

 

בשורה התחתונה אומרת פריד: "ההמלצה האחרונה שלנו לגזית-גלוב הינה ’תשואת יתר’ בהתבסס על מודל ה-NAV וההזדמנויות הפרו-סיקליקליות הטמונות במניה. עם זאת, ריבוי הרעשים בטווח הקצר ושינויים אפשריים בשווקים עלולים להביא אותנו לעדכון ההמלצה כלפי מטה".

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש