אוריאל לין, נשיא איגוד לשכות המסחר<br>קרדיט: יח"צ
אוריאל לין, נשיא איגוד לשכות המסחר קרדיט: יח"צ

עו"ד אוריאל לין, נשיא איגוד לשכות המסחר, הגיב הבוקר על הפרסומים של הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה כי לראשונה מזה שנים האבטלה במשק ירדה מתחת לקו ה-5%. לדברי לין, נתון זה חסר כל משמעות. "הלמ"ס מפרסמת נתון כולל של עליה או ירידה באבטלה מבלי שהיא מפלגת את מגזרי המשק. אין לנתון משמעות כלל. להפך, הוא עלול להצביע על מגמה מסוכנת, שכן ככל הידוע המגמה שנוצרה בעשור האחרון הינה גידול בקצב כפול של מספר העובדים במגזר הציבורי לעומת מספר העובדים במגזר העסקי".

 

"לצד פרסום הלמ"ס על ירידה באבטלה, עליה גם לציין את הפילוג בין מגזרי המשק: כמה עובדים בתקופה הנתונה נוספו למגזר העסקי לעומת כמה עובדים נוספו למגזר הציבורי".

 

מבדיקת איגוד לשכות המסחר עולה כי בעשרים השנים האחרונות (1995 - 2015) מספר המועסקים במגזר הציבורי זינק ב- 127% והגיע ל- 1.29 מיליון מועסקים, בעוד הגידול באוכלוסיה היה 51%, ואילו הגידול במגזר העסקי הגיע ל- 68% ועמד על 2.35 מיליון מועסקים. זאת ועוד, מניתוח נתוני העשור האחרון (2005 - 2015) עולה כי המגזר הציבורי רשם גידול של 71% ואילו המגזר העסקי גדל ב- 37%.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש